- Home
- Externe
- WASHINGTON, (14.01.2017, 11:28)
- Olimpia Nicolae
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Condiţiile lui Donald Trump pentru ridicarea sancţiunilor impuse Rusiei de către SUA
Donald Trump, preşedintele ales al SUA, a sugerat în cadrul unui interviu că ar putea ridica sancţiunile impuse Rusiei de către SUA, în cazul în care Moscova va susţine obiectivele noii Administraţii de la Casa Albă, informează Wall Street Journal.
Urmărește
10573 afișări
Condiţiile lui Donald Trump pentru ridicarea sancţiunilor impuse Rusiei de către SUA (Imagine: Hepta / Mediafax Arhiva Foto)
Trump a adăugat de asemenea că nu susţine un acord pe termen lung în privinţa unui stat unitar chinez. Declaraţiile sale sunt două semne că acesta s-ar folosi de orice influenţă disponibilă pentru a reconsolida relaţiile SUA cu doi dintre cei mai mari rivali strategi ai săi.
În cadrul unui interviu luat de către jurnaliştii de la Wall Street Journal, Trump a afirmat că va menţine intacte sancţiunile impuse Rusiei de către Administraţia Obama ”cel puţin pentru o perioadă de timp”. Acesta a adăugat de asemenea că nu ar susţine acordul pe termen lung al SUA cu China, în privinţa nerecunoaşterii independenţei Taiwanului, până ce nu ar remarca ceea ce el consideră a fi un progres din partea Beijingului, din punct de vedere al etalonului monetar şi al practicilor comerciale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Ilie Bolojan: Crin Antonescu nu a făcut un pas în spate, a ridicat probleme corecte privind candidatura sa
-
Lasconi afirmă că Ciolacu şi Iohannis se joacă cu democraţia din România: „Antonescu este o marionetă într-un joc pentru păstrarea puterii”
-
Schimbare tactică a ruşilor. Experţii cred că armata lui Putin a rămas fără echipamente
”Dacă există progrese şi dacă Rusia chiar ne ajută, de ce ar impune cineva sancţiuni cuiva care chiar face nişte lucruri cu adevărat măreţe?”, a spus preşedintele ales.
Dorinţa de a schimba relaţiile dintre Washington şi Moscova a reprezentat obiectivul mai multor preşedinţi din momentul în care tensiunile au escaladat sub conducerea preşedintelui Vladimir Putin. Fostul secretar de Stat, Hillary Clinton, a urmărit acelaşi scop, precum şi George W. Bush.
Eforturile diplomatice ale lui Donald Trump vor concura însă cu cele ale Congresului, inclusiv cu cele ale multor membri ai Partidului Republican, care doresc ca Administraţia de la Casa Albă să aibă o abordare mai strictă după ce serviciile secrete au ajuns la concluzia că Guvernul rus a încercat să influenţeze prin atacuri cibernetice campania prezidenţială din noiembrie 2016.
În plus, săptămâna trecută a fost publicat un dosar de investigaţii nefondat al opoziţie ce sugerează existenţa unor legături între Donald Trump şi Rusia. Acesta a atras condamnarea lui Trump şi a echipei sale şi a pus în centrul atenţiei spionajul rus. Aceste alegaţii nu au fost însă validate de agenţiile americane de informaţii.
În cadrul interviului pentru WSJ, Donald Trump a sugerat că ar putea pune capăt sancţiunilor impuse Rusiei în decembrie 2016 de către preşedintele în funcţie Barack Obama, ca răspuns în faţa presupuselor atacuri cibernetice ruse, dacă Moscova dovedeşte că susţine lupta împotriva terorismului şi alte scopuri importante ale SUA. Preşedintele ales a adăugat că după investirea sa în funcţie este pregătit să aibă o întrevedere cu Vladimir Putin.
Întrebat dacă susţine politica statului chinez unitar de a nu recunoaşte independenţa Taiwanului, acesta a declarat: ”Totul este în curs de negociere, inclusiv politica unei Chine unitare”.
Donald Trump a discutat telefonic cu preşedintele Taiwanului, Tsai Ing-Wen, stârnind reacţia vehementă a Beijingului, care consideră Taiwanul teritoriul chinez autonom.
Trump a afirmat despre Taiwan: ”Le-am vândut în anul 2016 echipament militar în valoare de 2 miliarde dolari. Le putem vinde echipament militar de ultimă generaţie, dar nu putem accepta un apel telefonic. În primul rând ar fi fost foarte nepoliticos să nu acceptăm acel apel telefonic”.
Taiwanul susţine că este independent, dar China consideră că teritoriul îi aparţine. Guvernul de la Beijing a avertizat că nu va tolera iniţierea unor relaţii formale între Statele Unite şi Taiwan.
Donald Trump va fi investit preşedinte al Statelor Unite la 20 ianuarie 2017.
Citeşte şi: Ambasador: Trump este indus în eroare de Nigel Farage, având "percepţia deformată" că UE s-ar destrăma
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Europei Centrale și de Est îi lipsește infrastructura de încărcare pentru EV-uri. Bogdan Alecu: „Soluția pentru cei cu mașini electrice este să stea acasă și să aibă panouri fotovoltaice”
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Crin Antonescu își suspendă candidatura la prezidențiale și acuză Coaliția PSD-PNL-UDMR că l-a lăsat „singur în campanie”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe