Condoleezza Rice transmite un avertisment Iranului, după manevrele ostile din Golful Persic

Secretarul american de Stat, Condoleezza Rice, a denunţat manevrele ostile efectuate de marina militară iraniană la adresa mai multor nave americane în strâmtoarea Hormuz, înaintea turneului diplomatic pe care îl va efectua în Orientul Mijlociu, relatează The Jerusalem Post în ediţia electronică.

Urmărește
1 afișare
Imaginea articolului Condoleezza Rice transmite un avertisment Iranului, după manevrele ostile din Golful Persic

Condoleezza Rice transmite un avertisment Iranului, după manevrele ostile din Golful Persic

"Iranul nu ar trebuie să se implice în astfel de provocări. Exact asta a fost şi trebuie să înceteze", a avertizat Rice, într-un interviu acordat publicaţiei citate. "Statele Unite îşi vor apăra interesele. Îşi vor apăra aliaţii", a adăugat ea.

Iranul este "singura mare ameninţare la adresa Orientului Mijlociu pe care noi îl promovăm", a adăugat şefa diplomaţiei de la Washington, subliniind că Statele Unite şi-au asumat un angajament privind securitatea Israelului pe care îl tratează în mod serios.

Rice a criticat, de asemenea, Egiptul pentru că nu depune suficiente eforturi pentru a stopa contrabanda cu armament la graniţa cu Fâşia Gaza. "Egiptul trebuie să depună mai multe eforturi. Trebuie să gestioneze problema acelor tuneluri", a declarat ea. "Suntem pregătiţi, bineînţeles, să oferim asistenţă, dar voinţa de a face aşa ceva este foarte importantă", a subliniat Rice.

Secretarul american de Stat a declarat, de asemenea, că Statele Unite nu consideră drept legitimă intenţia Israelului de a construi locuinţe într-o serie de cartiere din Ierusalimul de Est, situate dincolo de Linia Verde. Acestea sunt primele declaraţii explicite făcute până în prezent de oficialii administraţiei americane în privinţa disputei generate de controlul asupra Ierusalimului de Est, scrie publicaţia israeliană.

Remarcile sale pregătesc dezbaterile intense asupra problemei care vor avea loc în cursul vizitei preşedintelui american George W. Bush în Israel în cursul acestei săptămâni.

Israelul, care a anexat Ierusalimul în urma războiului din vara anului 1967, nu consideră cartierele evreieşti situate dincolo de Linia Verde ca având acelaşi statut precum coloniile din Cisiordania, în consecinţă construcţiile ridicate aici nefiind vizate de planul de pace care prevede sistarea acestor lucrări.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici