- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Conducerea Forţelor Aeriene americane, demisă
Secretarul american al Apărării, Robert Gates, i-a demis pe principalii doi comandanţi ai Forţelor Aeriene, în urma unei serii de erori care au ridicat semne de întrebare despre securitatea nucleară a Statelor Unite, au declarat joi oficiali americani.
Şeful Statului Major (S), generalul Michael Moseley, şi secretarul Forţelor Aeriene, Michael Wynne
Secretarul Forţelor Aeriene, Michael Wynne, şi şeful Statului Major, generalul Michael Moseley, principalii lideri civil şi militar, "vor pleca", a declarat un ofiţer militar de rang înalt.
În timp ce aceste demiteri intervin după tensiunile dintre Forţele Aeriene şi Pentagon pe tema priorităţilor cheltuielilor şi alte probleme, un oficial din domeniul apărării a făcut o legătură directă între această decizie şi rezultatele unei anchete privind transmiterea din greşeală a unor siguranţe de rachete nucleare către Taiwan.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gabriel Cotabiță a murit la vârsta de 69 de ani
-
Peste 100.000 de români au votat în străinătate la alegerile prezidenţiale
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
-
Vin banii europeni. Cum pot companiile să obţină finanţare de peste 1 milion de euro şi ce condiţii trebuie să bifeze
Pentagonul şi Forţele Aeriene au refuzat să comenteze. Gates ar urma să anunţe demisiile acestora în cursul după-amiezii.
Lui Wynne şi Moseley li s-a cerut să demisioneze şi ambii şi-au depus demisiile joi, a declarat un alt oficial.
Demisiile lor vin după o serie de incidente stânjenitoare pentru Forţele Aeriene. În august 2007, un bombardier al Forţelor Aeriene înarmat din greşeală cu şase focoase nucleare a survolat SUA. Forţele Aeriene au demis un comandant, însă congresmenii au criticat ceea ce consideră lipsa de răspundere.
Oficiali din Pentagon şi-au exprimat îngrijorarea privind această problemă chiar şi săptămâna trecută, a declarat o sursă.
Îngrijorările privind securitatea echipamentelor nucleare şi legate de domeniul nuclear al SUA au sporit în martie, când Pentagonul a recunoscut trimiterea în Taiwan, din greşeală, a unor siguranţe de rachete nucleare în 2006. Armata americană nu a descoperit eroarea, aceasta fiind semnalată de autorităţile din Taiwan.
Gates a ordonat o anchetă şi a cerut Forţelor Aeriene şi Marinei să inventarieze toate echipamentele şi materialele nucleare sau legate de acest domeniu.
Ancheta, finalizată luna trecută, a fost efectuată de un ofiţer de rang înalt al Marinei şi a fost foarte critică la adresa Forţelor Aeriene, potrivit unor oficiali din domeniul apărării.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO