- Home
- Externe
- BRUXELLES, (02.12.2015, 20:05)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Conflictul din Ucraina riscă să se amplifice din cauza ingerinţelor Rusiei, avertizează NATO
Conflictul din estul Ucrainei riscă să se amplifice din nou din cauza ingerinţelor Rusiei, care continuă să ofere armament insurgenţilor, acuză generalul american Philip Breedlove, comandantul suprem al forţelor NATO din Europa.
Urmărește
1820 afișări
Conflictul din Ucraina riscă să se amplifice din cauza ingerinţelor Rusiei, avertizează NATO (Imagine: AFP/Mediafax Foto)
"Rusia continuă să ofere susţinere insurgenţilor din estul Ucrainei folosiţi ca intermediari", a declarat Breedlove, citat de Reuters.
"Nu prea sunt şanse ca Acordul Minsk să fie aplicat în totalitate până la sfârşitul anului", a subliniat generalul NATO, avertizând că, indiferent dacă situaţia din estul Ucrainei s-a mai calmat, conflictul militar nu s-a încheiat.
"Rusia deţine în totalitate controlul asupra regiunilor separatiste şi se va folosi de această situaţie în viitor. În regiunea Donbas au intrat o serie de convoaie, care au fost catalogate transporturi umanitare. Ştim cu toţii că acest lucru nu este corect", a subliniat Breedlove, referindu-se la regiunile Doneţk şi Lugansk.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Va deveni armata obligatorie în România? Răspunsul ministrului Angel Tîlvăr
-
Surse Reuters: OMV a bătut palma şi va furniza gaz românesc Germaniei
-
Trump nu renunţă: Republicanul nu exclude acţiuni militare şi economice în privinţa Canalului Panama şi a Groenlandei
Moscova a respins permament acuzaţiile Administraţiei de la Kiev şi ale NATO că ar oferi susţinere insurgenţilor proruşi din estul Ucrainei.
Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit în martie 2014, s-a soldat până acum cu aproximativ 7.000 de morţi. După o perioadă de calm relativ, atât insurgenţii proruşi, cât şi armata ucraineană au semnalat recent atacuri comise prin încălcarea Acordului Minsk.
Liderii din Franţa, Germania, Ucraina şi Rusia au semnat Acordul Minsk în februarie 2015. Documentul va expira pe 31 decembrie, dar poate fi prelungit.
La rândul său, secretarul de Stat american, John Kerry, l-a îndemnat miercuri pe preşedintele rus, Vladimir Putin, să ia măsuri pentru stabilizarea situaţiei din Ucraina. "Dacă Moscova vrea relaxarea sancţiunilor, trebuie să acţioneze în consecinţă, trebuie să implementeze Acordul Minsk", a spus Kerry.
Săptămâna trecută, Ministerul rus de Externe avertiza că misiunea Statelor Unite de antrenare a membrilor serviciilor de securitate ucrainene riscă să aibă consecinţe negative pentru situaţia din estul Ucrainei. Statele Unite antrenează membri ai serviciilor de securitate ucrainene începând din 2014. Iniţial, au primit instruire militară membri ai Gărzii Naţionale, subordonaţi Ministerului de Interne. Acum, vor fi pregătiţi membri ai armatei ucrainene. Antrenamentele, efectuate de circa 300 de instructori aduşi de la o bază americană din Vicenza (Italia), se desfăşoară în poligoane de profil din Lviv şi Hmelniţki, în vestul Ucrainei.
Tensiunile dintre Rusia şi NATO s-au amplificat după intervenţia militară rusă în Siria, culminând cu doborârea unui bombardier rus de către Turcia şi cu invitaţia adresată statului Muntenegru de a adera la Alianţa Nord-Atlantică.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Meta a decis să elimine utilizarea „fact-checking-ului” independent pe Facebook și Instagram. Ce influență are această decizie asupra social media
Citește pe www.zf.ro: Şi iată că iese la iveală preţul Schengenului: Gazele din Marea Neagră vor merge în Austria şi Germania
Citește pe www.zf.ro: Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Meteorologii Accuweather au modificat prognoza: Pe ce dată vin ninsorile în București, în ianuarie 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe