- Home
- Externe
- (30.08.2024, 17:54)
- Bianca Popa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Conflictul Israel-Hamas ucide peste 40.000 de palestinieni în Gaza
- Autorităţile din Gaza raportează peste 40.000 de decese în urma campaniei terestre şi aeriene a Israelului, majoritatea victimelor fiind civili.
- Ministerul Sănătăţii din Palestina estimează că numărul real al deceselor ar putea fi mult mai mare, depăşind 186.000, din cauza victimelor îngropate sub dărâmături şi a deceselor indirecte cauzate de boli.
- În ciuda scepticismului iniţial, organizaţii internaţionale precum ONU şi OMS consideră cifrele raportate de autorităţile din Gaza ca fiind în mare parte de încredere.
Urmărește
511 afișări
Conflictul Israel-Hamas ucide peste 40.000 de palestinieni în Gaza
Conflictul în desfăşurare dintre Israel şi Hamas a dus la un număr semnificativ de victime în Gaza, autorităţile palestiniene din domeniul sănătăţii raportând peste 40.000 de decese, majoritatea fiind civili, ca urmare a campaniei terestre şi aeriene a Israelului, scrie Reuters. Războiul a început pe 7 octombrie, în urma unui atac surpriză al militanţilor Hamas, care a rezultat în peste 1.200 de decese în Israel şi 253 de captivi duşi în Gaza.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Cu ce variante merg PSD şi PNL la consultările de la Cotroceni
-
Războiul din Ucraina. Rusia anunţă că a doborât 42 de drone ucrainene în timpul nopţii
Ministerul Sănătăţii din Palestina calculează numărul deceselor în principal pe baza corpurilor aduse la spitale, dar pe măsură ce conflictul a continuat şi facilităţile medicale au devenit mai puţin funcţionale, bilanţul a inclus şi corpuri neidentificate şi decese raportate online de familii. Deşi bilanţul este considerat cuprinzător, acesta ar putea subestima numărul victimelor încă îngropate sub dărâmături. Estimările sugerează că decesele indirecte cauzate de factori precum bolile ar putea ridica numărul real al deceselor mult mai sus, posibil depăşind 186.000.
Deşi există un anumit scepticism în privinţa cifrelor, Gaza avea statistici robuste privind populaţia şi sănătatea înainte de război, iar organizaţii externe precum Naţiunile Unite şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii au încredere în mare parte în numerele raportate. Un studiu realizat de Airwars a găsit o corelaţie de 75% între listele sale de victime şi cele ale autorităţilor din Gaza.
În ciuda scepticismului israelian cu privire la exactitatea acestor cifre, oficialii au recunoscut că numerele generale sunt, în mare, de încredere. Totuşi, întrebări rămân în legătură cu incidente specifice, cum ar fi bilanţul victimelor în urma unei explozii din 17 octombrie la un spital din Gaza City, unde estimările serviciilor de informaţii americane au fost semnificativ mai mici decât cele ale Ministerului Sănătăţii.
Conflictul a estompat diferenţele dintre civili şi combatanţi, Israelul estimând că 14.000 de luptători Hamas au fost ucişi, în timp ce Ministerul Sănătăţii estimează că 70% dintre cei decedaţi sunt femei şi copii. Hamas contestă cifrele Israelului, dar nu a furnizat propriul număr de luptători pierduţi.
Dacă 40.000 de persoane ar sta înghesuite una lângă alta în Paris, linia s-ar întinde de la Notre-Dame până la Versailles. Această lanţ uman ar acoperi aproximativ 24 de kilometri, ilustrând dimensiunea imensă a pierderii.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 11:12
Războiul din Ucraina. Rusia anunţă că a doborât 42 de drone ucrainene în timpul nopţii
-
astăzi, 11:00