- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Consecinţe ale cutremurului din Spania: Peste 10% dintre clădirile istorice din Lorca au fost grav avariate
Circa 12 la sută dintre construcţiile din centrul istoric al oraşului Lorca au fost grav avariate de cutremurul de miercuri, soldat cu moartea a nouă persoane, conform unui nou bilanţ provizoriu, anunţat sâmbătă de autorităţile regionale.
Consecinţe ale cutremurului din Spania: Peste 10% dintre clădirile istorice din Lorca au fost grav avariate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Accesul a fost strict interzis în 12 la sută dintre clădirile aflate în zona cu un bogat patrimoniu cultural, datând în principal din secolul al XVII-lea, din cauza avariilor structurale constatate de un grup de tehnicieni specializaţi care a inspectat imobilele.
Clădirile nu urmează să fie neapărat demolate, însă majoritatea au nevoie de lucrări de reparaţii şi consolidare, potrivit unui comunicat oficial dat publicităţii de autoritatea regională din Murcia.
ULTIMELE ȘTIRI
-
România se alătură pe deplin spațiului Schengen începând cu ianuarie 2025
-
Ciucă: Al doilea zbor privat plătit de Nordis pentru Ciolacu, acum la Madrid. Menţin apelul să se retragă
-
Alegeri prezidenţiale 2024. Ce arată cele mai recente sondaje publicate. Cine ar putea intra în turul doi
-
Bucureştenii decid viitorul oraşului: Referendum crucial în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale. Iată ce trebuie să ştii
Cotidienele El Pais şi Publico au afirmat că între 7.500 şi 11.000 de locuitori din Lorca - oraş cu o populaţie totală de 92.700 de persoane - au rămas fără locuinţă pe termen scurt şi mediu.
În cursul zilei de joi, în oraş a fost ridicată o tabără de corturi, pentru a-i adăposti pe sinistraţi. El Pais afirmă că majoritatea corturilor au fost ocupate de muncitori imigranţi, de origine latino-americană, marocană sau subsahariană, care nu au familii sau prieteni care să-i poată găzdui în oraş.
Cutremurul de miercuri, cel mai grav înregistrat în Spania după 1956, a provocat dărâmarea faţadelor a numeroase clădiri şi chiar a clopotniţei bisericii San Diego, care datează din secolul al XVII-lea.
Seismul a avut loc într-una dintre zonele cu cel mai ridicat risc seismic din Spania, situată pe falia Alhama de Murcia.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO