- Home
- Externe
- LUXEMBURG, (17.10.2017, 07:36)
- Andrei Ionascu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Consiliul de asociere UE-Ucraina va discuta Legea educaţiei, în cadrul întrunirii din decembrie
Oficialii Comisiei Europene au aprobat adăugarea subiectului privind noua lege a educaţiei din Ucraina pe agenda Consiliului de Asociere UE-Ucraina din 8 decembrie, a anunţat luni ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, după reuniunea Consiliului Afaceri Externe de la Luxemburg, relatează MTI.
Urmărește
293 afișări
Consiliul de asociere UE-Ucraina va discuta Legea educaţiei, în cadrul întrunirii din decembrie
Ucraina "comite o încălcare gravă a drepturilor minorităţilor", a spus Szijjarto, adăugând că noua lege în materie de educaţie a încălcat şi acordul de asociere Ucraina-UE.
Şeful diplomaţiei de la Budapesta a mai precizat că nici Federica Mogherini, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate, nici Johannes Hahn, comisarul european pentru Politica de Vecinătate, nu au avut obiecţii în privinţa acestei poziţii.
Peter Szijjarto le-a transmis jurnaliştilor că Ucraina a încălcat şi normele privind drepturile omului. Potrivit acestuia, Legea educaţiei influenţează în mod nefavorabil 71 instituţii de învăţământ din vestul Ucrainei, unde se află majoritatea etnicilor maghiari.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Şi ministerul rus de Externe a adoptat o poziţie dură faţă de legea educaţiei din Ucraina, susţinând că autorităţile de la Kiev încearcă să rescrie istoria.
"Legea a provocat indignare nu doar în Rusia. Ne-am obişnuit cu aceste perversiuni din partea regimului şi a politicienilor de la Kiev: nu suntem resemnaţi [cu asta], dar ştim la ce să ne aşteptăm. A devenit o revelaţie pentru mai multe ţări, întrucât ţările care fac parte din UE şi care au contribuit la procesul de integrare europeană au crezut că pot aştepta o mai mare îngăduinţă din partea regimului de la Kiev faţă de grupurile etnice, cum ar fi maghiarii. Este o încercare de a elimina limba rusă din istoria Ucrainei, ca şi cum nu a existat niciodată pe acest teritoriu şi a fost impus în perioada sovietică", a declarat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei de la Moscova, Maria Zaharova, potrivit agenţiei Tass.
Rada Supremă a Ucrainei a adoptat o nouă versiune a legii în privinţa educaţiei, potrivit căreia va fi introdusă interzicerea şcolilor ruse, ungare şi române. Minorităţile naţionale vor avea dreptul să studieze la şcoală doar o serie de materii în limbile native.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe