Consiliul de supraveghere Meta invită publicul să comenteze moderarea mesajelor care instigă la ură

Consiliul de supraveghere al companiei-mamă a Facebook, Meta, a invitat joi publicul să-şi prezinte comentariile cu privire la postările de pe platformă cu conţinut legat de rasism şi imigraţie, care ar putea fi dăunătoare, relatează Reuters.

Urmărește
29 afișări
Imaginea articolului Consiliul de supraveghere Meta invită publicul să comenteze moderarea mesajelor care instigă la ură

Consiliul de supraveghere Meta invită publicul să comenteze moderarea mesajelor care instigă la ură

Meta a împărtăşit două cazuri care includ pagini sau postări cu astfel de conţinut, pe care moderatorii Facebook au decis să le păstreze pe platformă.

Consiliul intenţionează să evalueze dacă decizia Meta de a proteja doar refugiaţii, migranţii, imigranţii şi solicitanţii de azil de cele mai grave atacuri pe platformele sale de social media, în cadrul politicii sale privind discursul instigator la ură, este adecvată.

Consiliul de supraveghere este finanţat de gigantul social media, dar funcţionează independent. După colectarea comentariilor publice, acesta poate emite recomandări de regulament către Meta.

Primul caz împărtăşit de consiliu se referă la o pagină de Facebook a unui partid polonez de coaliţie de extremă dreapta, care a postat un meme în luna mai, folosind un termen pentru persoanele de culoare considerat pe scară largă ca fiind ofensator şi derogatoriu în Polonia.

Postarea a fost vizualizată de peste 150.000 de ori, partajată de peste 400 de ori, are mai mult de 250 de comentarii şi a fost raportată de 15 ori de către utilizatori pentru discurs instigator la ură, dar a fost lăsată pe Facebook în urma unei revizuiri de către Meta, a declarat compania.

În cel de-al doilea caz, o pagină germană de Facebook a încărcat în iunie o imagine cu o femeie blondă, cu ochi albaştri, care ridică mâna într-un gest de oprire, cu un text care spune că oamenii nu ar mai trebui să vină în Germania, deoarece nu mai au nevoie de „specialişti în violuri în grup”.

Meta a decis să nu difuzeze imaginea, în urma unui control uman. După ce Consiliul de supraveghere a ridicat problema, experţii în materie de regulament ai Meta au revizuit din nou ambele postări, dar au confirmat că deciziile iniţiale au fost corecte.

„Aceste cazuri simbolice din Germania şi Polonia ne vor ajuta să determinăm dacă Meta ar trebui să facă mai mult şi dacă face suficient pentru a acorda prioritate acestei probleme critice care este de interes pentru atât de multe persoane din întreaga lume”, a declarat copreşedintele consiliului şi fostul prim-ministru danez, Helle Thorning-Schmidt.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici