Consiliul NATO-Ucraina se va reuni miercuri la cererea ucrainenilor

  • Consiliul NATO-Ucraina se va reuni miercuri la cererea autorităţilor de la Kiev
  • La şedinţă vor participa liderii NATO, ambasadorii ţărilor membre şi oficiali ucraineni.
Urmărește
435 afișări
Imaginea articolului Consiliul NATO-Ucraina se va reuni miercuri la cererea ucrainenilor

Consiliul NATO-Ucraina se va reuni miercuri la cererea ucrainenilor

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, va convoca miercuri o reuniune a Consiliului NATO-Ucraina la cererea Kievului, a declarat marţi un purtător de cuvânt al alianţei militare.

„Întâlnirea va avea loc la nivel de ambasador. Se aşteaptă ca ministrul ucrainean al apărării, Rustem Umerov, să informeze aliaţii prin intermediul unei legături video despre situaţia de pe câmpul de luptă şi nevoile prioritare”, a spus purtătorul de cuvânt, Farah Dakhlallah, potrivit Reuters.

Consiliul NATO-Ucraina a fost înfiinţat anul trecut pentru a permite o coordonare mai strânsă între alianţă şi Kiev.

Ambasadorii ţărilor membre NATO şi oficiali ucraineni participă frecvent la reuniunile consiliului. Întâlnirea de miercuri va avea loc după două zile în care Ucraina a fost atacată de ruşi cu sute de rachete şi drone.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici