- Home
- Externe
- BRUXELLES, (19.06.2017, 12:26)
- Andrei Ionascu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Consiliul UE respinge cererea lui Donald Trump de a modifica Acordul de la Paris: este adecvat scopului şi nu poate fi renegociat
Miniştrii de Externe ai Uniunii Europene au anunţat, luni, că regretă decizia preşedintelui american Donald Trump de a retrage SUA din Acordul de la Paris privind schimbările climatice şi că îşi menţin intenţia de a nu renegocia prevederile înţelegerii, informează site-ul instituţiei europene.
Urmărește
578 afișări
Consiliul UE anunţă că Acordul de la Paris este adecvat scopului şi nu poate fi renegociat.
Potrivit unui comunicat, UE "regretă profund decizia unilaterală a a administraţiei Statelor Unite de a se retrage din Acordul de la Paris". De asemenea, Consiliul UE "salută numeroasele declaraţii ferme de angajament faţă de Acordul de la Paris din partea unor ţări a căror diversitate include atât economii majore, cât şi state insulare mici".
Liderii europeni atrag atenţia asupra responsabilităţii colective pentru întreaga planetă, pentru această generaţie şi pentru generaţiile viitoare, precum şi angajamentul de a acţiona în consecinţă prin intermediul Acordului de la Paris.
"Consiliul UE reafirmă că Acordul de la Paris este adecvat scopului şi nu poate fi renegociat. Acordul este ambiţios, fără a fi prescriptiv şi permite fiecărei părţi să îşi traseze propria cale în ceea ce priveşte contribuţia la obiectivele care servesc la combaterea schimbărilor climatice, care reprezintă o ameninţare la adresa dezvoltării, păcii şi stabilităţii în întreaga lume", se mai arată în comunicatul de la Bruxelles.
Şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, a prezidat întrunirea miniştrilor europeni de Externe şi a precizat că Blocul comunitar colaborează cu partenerii internaţionali pentru a implementa măsurile prevăzute în Acordul de la Paris.
"Lupta împotriva schimbărilor climatice nu este un lux... este o chestiune principală de securitate pentru multe state", a spus Federica Mogherini.
Donald Trump a anunţat la 1 iunie decizia privind retragerea Statelor Unite din Acordul Climatic de la Paris, cerând modificarea tratatului. Anunţul a stârnit dezaprobare din partea liderilor Germaniei, Franţei şi Italiei, precum şi a ONU.
"UE îşi va asuma rolul de lider în lupta mondială împotriva schimbărilor climatice, pentru menţinerea creşterii temperaturii medii globale cu mult sub 2 grade Celsius peste nivelurile preindustriale şi pentru continuarea eforturilor de limitare a creşterii temperaturii la 1,5 grade Celsius peste nivelurile preindustriale", este poziţia Uniunii Europene.
SUA reprezintă a doua cea mai mare sursă de emisii de dioxid de carbon, cu 15% din întreaga cantitate de carbon la nivel mondial anual. Conform unor estimări, nemaifiind obligată să respecte normele acordului climatic, SUA vor emite în fiecare an până la trei miliarde de tone în plus de dioxid de carbon, fapt ce ar duce la creşterea temperaturii globale cu 0,3 grade Celsius până la sfârşitul acestui secol.
Citeşte şi: Toate victimele atacului din nordul Londrei de lângă moschee aparţin comunităţii musulmane, anunţă poliţia britanică/ Martor: Şoferul camionetei a strigat "Vreau să omor toţi musulmanii"
Citeşte şi: Încep negocierile dintre Uniunea Europeană şi Marea Britanie pentru Brexit/ Boris Johnson: Marea Britanie ar drept obiectiv un "parteneriat profund" cu UE
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
El este Alexandru, tânărul de 26 de ani mort în accident, fără să aibă vreo vină! Iubita lui e în stare gravă
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe