Această mişcare de trupe, a cărei destinaţie este necunoscută, ar putea intra în cadrul retragerii forţelor ruse din Georgia, promisă de Rusia.
Convoaiele erau formate din tancuri, blindate şi camioane militare.
De altfel, la baza de la Teklati, jurnalistul AFP a putut observa activităţi ale forţelor ruse ce ar putea anunţa alte plecări, militarii scoţând piese de artilerie în faţa intrării în bază.
Ambasadorul Rusiei la NATO: Retragerea trupelor ruse din Georgia a început
Retragerea trupelor ruse din Georgia a "început deja", a declarat, marţi, pentru postul francez de radio France Inter, reprezentantul permanent al Rusiei la NATO, Dmitri Rogozin, înaintea unei reuniuni extraordinare a Alianţei.
"Retragerea trupelor ruse a început deja, binenînţeles că trebuie să aşteptăm câteva zile pentru a implementa acest plan (de pace) în şase puncte", a declarat acesta.
"Retragerea completă depinde de politica (preşedintelui georgian Mihail) Saakaşvili şi de acţiunea forţelor sale", a adăugat el. "Noi vrem să încheiem acest coşmar cât mai repede posibil", a precizat Rogozin.
El a subliniat că "pacificatorii ruşi vor rămâne în Osetia de Sud" în virtutea planului de pace acceptat de Moscova şi Tbilisi. "Aceştia dispun de un mandat internaţional, se află acolo în mod legitim. Trebuie să rămână pentru a menţine pacea", a adăugat diplomatul rus.
Rogozin l-a calificat din nou pe liderul georgian drept "nazist" şi a avertizat că acesta "nu mai este" partenerul Moscovei.
Rusia şi Georgia efectuează un schimb de prizonieri
Rusia şi Georgia efectuează un schimb de prizonieri, a constatat marţi un fotograf al agenţiei France Presse la Igoieti, localitate situată la circa 30 de kilometri de Tbilisi.
Elicoptere ruseşti au sosit, aducând 13 georgieni. Doi dintre ei păreau răniţi.
Ei au fost eliberaţi în schimbul a cinci ruşi.