Construcţia unei noi capitale în Indonezia pune în pericol animale din specii endemice

Specialiştii avertizează că prin construirea unei noi capitale a Indoneziei sunt puse în pericol mai multe animale din specii endemice. Oraşul va fi construit pe Insula Borneo, în singura zonă în care trăiesc anumite specii de maimuţe şi delfini.

Urmărește
246 afișări
Imaginea articolului Construcţia unei noi capitale în Indonezia pune în pericol animale din specii endemice

Construcţia unei noi capitale în Indonezia pune în pericol animale din specii endemice

Organizaţia Borneo Orangutan Survival Foundation (BOSF) îngrijeşte 127 urangutani în districtul Samboja. Aceştia şi-au pierdut casele din cauza despăduririlor provocate de exploatarea cărbunelui şi de agricultură.

Specialiştii spun că maimuţele gigant s-ar putea confrunta cu o ameninţare şi mai mare, deoarece Indonezia construieşte de la zero un nou oraş de 32 de miliarde de dolari.

Guvernul a promis să protejeze fauna sălbatică şi să facă reîmpăduriri majore în împrejurimile noii capitale. De asemenrea, proiectul prezintă capitala drept un oraş inteligent şi verde.

Totuşi, ecologiştii sunt îngrijoraţi că oraşul va deranja o parte din fauna endemică a Borneo, inclusiv maimuţele cu nasul lung, urangutanii şi delfinii Irrawaddy.

„Cea mai mare preocupare a noastră este că golful Balikpapan se va transforma într-un iaz uriaş, un loc pentru deşeurile reziduale din activităţile capitalei Nusantara", a declarat Mappaselle, directorul organizaţiei de mediu Pokja Pesisir, potrivit Reuters.

Aproximativ 400 de hectare de păduri de pe coasta golfului Balikpapan au fost deja defrişate, conform estimărilor grupului, pentru a face loc unui port şi unei rafinării de petrol. Alţi copaci vor fi tăiaţi pentru a construi un drum modern şi un alt port prin care vor fi transportate materialele de construcţie.

În prezent, în zonă se lucrează la clădirile guvernamentale. În cursul acestui an, vor fi construite locuinţe pentru 16.000 de funcţionari publici, militari şi ofiţeri de poliţie care urmează să se mute în 2024.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici