- Home
- Externe
- (09.08.2023, 05:24)
- Alexandru Stan
,,Contraofensiva Ucrainei nu este lipsită de dificultăţi”, spune oficialul Casei Albe. Forţele ucrainene au suferit pierderi teribile din cauza minelor ruseşti, iar tanchiştii au primit doar 8 săptămâni de instruire pentru a conduce tancuri Leopard
La aproape două luni după începerea contraofensivei Ucrainei, mulţi oficiali occidentali au evaluat-o ca fiind nelipsită de dificultăţi, dar care avansează treptat.
Urmărește
2171 afișări
Володимир Зеленський, Facebook
„Urmează să vedem dacă în următoarele două săptămân există şanse de a face unele progrese. Dar ca ei să facă cu adevărat progrese care ar schimba echilibrul acestui conflict, cred că este foarte puţin probabil”, a declarat pentru CNN un senior diplomat occidental.
„Instrucţiunile noastre sunt serioase. Ne reamintesc de provocările cu care se confruntă”, a declarat reprezentantul Mike Quigley, un democrat din Illinois care s-a întors recent de la întâlnirile din Europa cu comandanţii americani care antrenează forţele blindate ucrainene.
„Acesta este cel mai dificil moment al războiului”, a spus el.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Cornel Oţelea, singurul handbalist român care a câştigat de trei ori titlul mondial, a murit
-
Elon Musk reacţionează la comentariile privind gestul său de la învestirea lui Trump: „Atacul este atât de obosit”
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace / Secretarul de Stat al SUA: Vrem să punem capăt războiului din Ucraina, astfel încât acesta să nu reînceapă peste 3-4 ani
În plus, oficialii occidentali susţin că progresul lent a scos în evidenţă dificultatea transformării forţelor ucrainene în unităţi de luptă mecanizate combinate, uneori cu doar opt săptămâni de antrenament pe tancuri furnizate de vest (ca tancurile Leopard) şi alte sisteme de arme noi.
Lipsa de progres pe teren este unul dintre motivele pentru care forţele ucrainene au bombardat cu drone mai des interiorul teritoriului rus „pentru a încerca să arate vulnerabilitatea Rusiei”, a comunicat un înalt oficial militar american.
Principala provocare pentru forţele ucrainene este dificultatea de a străbate liniile defensive ale Rusiei spre Donbas şi Crimeea, marcate de zeci de mii de mine şi reţele vaste de tranşee.
Forţele ucrainene au suferit pierderi uluitoare acolo, ceea ce a determinat comandanţii ucraineni să ezite să mai avanseze pentru a reduce victimele.
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a comunicat motivul pentru care contraofensiva ,,de primăvară" a întârziat: „Am plănuit să începem contraofensiva în primăvară, dar nu am făcut-o. Pentru că, sincer, nu avem suficiente muniţii şi armamente şi nu avem suficiente brigăzi pregătite corespunzător. Adică instruiţi corespunzător cu aceste arme”.
Recent, John Kirby, coordonatorul Consiliului Naţional de Securutate al Casei Albe, a declarat ,,că SUA sunt conştiente că ucrainenii nu fac progrese împotriva Rusiei atât de repede pe cât era de aşteptat.
Dar potrivit CNN , el a mai spus că operaţiunea se desfăşoară lent, treptat, şi că nu este lipsită de dificultăţi, dar ucrainenii continuă să încerce să-şi elibereze teritoriie.
,,Există lupte active de-a lungul acelui front, ei cu siguranţă încearcă să meargă înainte. Cât de departe vor putea înainta, unde va fi asta? Nu cred că cineva poate spune acum".
Kirby a declarat că SUA vor continua să furnizeze echipamente pentru deminare, muniţie de artilerie şi sisteme de rachete de înaltă mobilitate.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: STUDIU. În lipsă de afecțiune, oamenii dezvoltă sentimente față de sistemele de Inteligență Artificială
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Proiectul Stargate va revoluționa infrastructura A.I. Cât au investit giganții din industrie și cum vede Trump inițiativa
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Pensionarii din România care au muncit între acești ani ar putea primi 400 de lei în plus, începând cu 1 februarie 2025
CANCAN.RO
Ce s-a ales de Octavian BELLU. Ce job „normal” și-a luat și unde s-a angajat, după retragerea din gimnastică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe