- Home
- Externe
- (28.04.2023, 16:00)
- Alexandru Stan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
"Contraofensiva Ucrainei va eşua", avertizează un blogger american, fost analist de la CIA
"Cu fiecare zi care trece, armata ucraineană este divizată şi decimată în Bakhmut. Ucraina se confruntă cu presiuni intense pentru a lansa o contraofensivă care îi va împinge pe ruşi din Donbass. Nu se va întâmpla", avertizează Larry C. Johnson, fost analist de la CIA.
Urmărește
7161 afișări
Sursa Foto - AP News
"Chiar dacă Ucraina este capabilă să adune trupe şi vehicule pentru a depăşi capacităţile ruşilor din Donbass, încă ucrainenilor le lipsesc artileria, sprijinul aerian, logistica şi muniţia pentru a susţine un astfel de atac", susţine Larry Johnson.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Vîlceanu: PNL trebuie să-şi schimbe conducerea toată şi trebuie să plece de la guvernare imediat
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
"Uitaţi-vă doar la modul în care se desfăşoară Ucraina în prezent în Bakhmut, Ugledar şi Avdevka. În toate cazurile, forţele ucrainene se retrag, încet, dar sigur, şi mai degrabă decât să atenueze ofensiva rusă.
Ucraina, care în teorie ar trebui să aibă un avantaj luptând din poziţii defensive, nu a reuşit să oprească înaintarea lentă, dar constantă a trupelor ruse de-a lungul liniei frontului".
Bloggeurl mai spune că Ucraina, în loc să atace şi să distrugă liniile de comunicaţii care alimentează forţele ruse, lansează lovituri de artilerie şi rachete HIMARS asupra ţintelor civile ruse, mai scrie Larry Johnson. Atacurile nu slăbesc situaţia tactică şi strategică a Rusiei, mai spune bloggerul care analizează harta frontului ruso-ucrainean.
"Ruşii lovesc aceste locuri cu bombe de 500 kg lansate din aeronavele ruseşti, dar şi explozibili aruncaţi de drone.
Efectul este devastator pentru ucraineni.
Surse militare ruse susţin că provoacă în medie 500 de decese în rândul trupelor ucrainene. Cu alte cuvinte, în ultimele 60 de zile ucrainenii au avut cel puţin 30.000 vieţi pierdute pe frontul de 950 km".
Bloggerul nu se arată optimist în privinţa contraofensivei ucrainene.
Nici încurajările de la Washington nu modifică situaţia tactică îngrozitoare cu care se confruntă Ucraina.
"Dacă te uiţi la modificările în timp real de pe harta ultimelor şase luni, nu Ucraina, ci Rusia este cea care atacă fără încetare pe toată linia frontului.
Rusia conduce un război brutal de uzură, iar Ucraina trimite de bunăvoie forţe de neînlocuit în faza distrugerii.
Cum va organiza Ucraina o contraofensivă credibilă fără sprijin aerian adecvat, un sistem de apărare aeriană epuizat, o forţă slăbită de tancuri şi piese de artilerie cu proiectile şi rachete care nu pot fi înlocuite cu uşurinţă şi un sistem logistic haotic care nu reuşeşte să menţină trupele din prima linie?", se întreabă Larry Johnson.
Perspectivele Ucrainei sunt agravate de conştientizarea faptului că Rusia, în ultimele şase luni, a construit sisteme de apărare stratificate de-a lungul căilor posibile de atac, şi-a intensificat utilizarea atacurilor aeriene asupra poziţiilor de mobilizare ucrainene şi a ţinut rezerve masive antrenate în afara frontului.
Statul Major rus realizează că se află într-o luptă existenţială cu NATO şi nu se angajează în sărbătorirea prematură a victoriei.
"Dar Rusia este pregătită pentru război pe termen lung. Cu toate acestea, Ucraina nu este.
Liderii de la Kiev se comportă ca nişte drogaţi depravaţi, total dependenţi de dorinţa Occidentului de a continua să le trimită bani şi arme. Dar aici este o problemă.
Statele Unite şi NATO şi-au epuizat stocurile de arme şi muniţie şi nu au o bază industrială pentru a produce rapid înlocuitori", conchide bloggerul american pe un ton pesimist.
Începând cu 2007, Johnson s-a dovedit a fi un oponent al democraţilor de când Barack Obama şi-a lansat campania electorală şi a acuzat-o în mod fals pe Michelle Obama de rasism împotriva albilor, potrivit Wikipedia care citează New York Times.
În 2013, Johnson l-a acuzat în mod fals pe John Kerry de crime de război în Vietnam, pretinzând că fostul secretar american de Stat „a violat o săracă femeie vietnameză”. Ulterior, şi-a cerut scuze şi a sters articolul.
În martie 2017, Andrew Napolitano a răspândit teoria conspiraţiei nefondată conform căreia GCHQ , una dintre cele mai importante agenţii de informaţii din Marea Britanie, l-a interceptat pe Donald Trump în timpul campaniei prezidenţiale din 2016, la ordinul preşedintelui Obama. Johnson a fost sursa afirmaţiei lui Napolitano.
În concluzie, deşi analiza fostului analist CIA privind contraofensiva Ucrainei pare a fi destul de realistă, având în vedere dotările tehnico-militare ale ucrainenilor raportat la cele ruseşti, nu prea pare să aibă credibilitate din cauza trecutului său controversat după ce a lansat două teorii conspiraţioniste nefondate.
Liderii de la Kiev cer disperaţi Statelor Unite să le livreze urgent avioane de luptă F-16 pentru a stopa bombardamentele ruseşti asupra zonelor civile, dar Washingtonul refuză de teama escaladării conflictului ruso-ucrainean într-un război mondial.
Conservatorii republicani, dar şi oficiali de la Washington cred că războiul, sau cel puţin faza critică a acestui conflict ruso-ucrainean care a debutat cu invazia din 2022, se va încheia cu negocieri şi cu un armistiţiu temporar, posibil şi cu ridicarea parţială a sancţiunilor.
Organizatorii occidentali de competiţii sportive internaţionale ezită să interzică accesul sportivilor ruşi, iar publicaţiile ca Bild susţin că liderii politici, de teama unei ierni grele şi agravarea crizei energetice ce ar duce la colapsul economic al Uniunii Europene, ar putea să-l preseze pe Zelenski să încheie un armistiţiu cu Rusia pentru a preveni alte pierderi de civili, dar cu preţul renunţării la teritoriile ucrainene (Donbass şi Crimeea).
Liderii ucraineni refuză să cedeze suveranitatea, iar britanicii, polonezii şi americanii le susţin cauza.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Papa Francisc a ajuns în Ungaria
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Iuliana Pepene, una dintre cele mai frumoase prezentatoare de știri, e iar singură!
PROSPORT.RO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:49
-
astăzi, 14:47
Numărul cabinetelor medicale de familie din rural este cu 51% mai mic decât în mediul urban