Copii britanici sub zece ani, identificaţi ca potenţiali terorişti
Poliţia britanică a identificat copii cu vârste sub zece ani care erau atraşi către terorism de susţinători ai jihadului, unii exprimându-şi chiar dorinţa de a deveni atentatori sinucigaşi, relatează The Times, în ediţia electronică.
Copii britanici sub zece ani, identificaţi ca potenţiali terorişti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Până la zece copii de şcoală primară, cu vârste cuprinse între şapte şi zece ani, au fost plasaţi într-un program guvernamental pentru indivizi consideraţi ca prezentând riscul de a se implica în activităţi radicale violente.
Unii dintre ei au avut ca sursă de inspiraţie site-uri jihadiste sau materiale extremiste din librării islamice. Un copil a fost introdus în program de către profesorul său, după ce acesta a descoperit că elevul scrisese pe manualul său: "Vreau să devin un atentator sinucigaş".
Alţii au fost identificaţi de părinţi, după ce copiii lor au adoptat brusc portul musulman sau au exprimat opinii extremiste.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Israel și SUA continuă la Doha negocierile privind acordul de încetare a focului în Gaza. Trump își menține avertismentul că „se va dezlănțui iadul în Orientul Mijlociu” dacă Hamas nu eliberează ostaticii până la învestirea sa de pe 20 ianuarie
-
USR cere numirea unui nou Avocat al Poporului: am devenit ţara mandatelor expirate ocupate abuziv
-
A greşit Zelenski că nu a acceptat propunerile Franţei şi ale SUA de la finalul anului 2022 şi din vara lui 2023, pentru un acord de încetare a focului?
-
Incendiile din California pun sub semnul întrebării organizarea Jocurilor Olimpice din 2028 la LA
Cel puţin 228 de persoane, majoritatea adolescenţi şi tineri cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani, au fost introduse în proiectul antiterorist Channel, ele fiind identificate ca "potenţial vulnerabile la extremismul violent".
Proiectul Channel a fost lansat după atacurile sinucigaşe din Londra, de la 7 iulie 2005, când 52 de persoane au murit. Proiectul este condus de Ministerul britanic de Interne şi Asociaţia Comandanţilor de Poliţie, dar implică de asemenea şcoli sau asistenţi sociali.
Cei care prezintă un "comportament îngrijorător" sunt monitorizaţi de poliţie, părinţii lor sunt alertaţi şi unora li se oferă serviciile unor mentori cu vederi moderate. "Programul nu este adecvat persoanelor care sunt periculoase sau care au trecut la extremism violent", a declarat Craig Denholm, oficialul care conduce acest proiect.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO