Copiii nu sunt ”super-spreaderi” de coronavirus. Concluzia uimitoare a unui studiu american

  • Potrivit unui studiu american copiii ar fi un vector slab de transmitere a bolii Covid-19
  • Un copil de 9 ani care a fost infectat în Franţa nu a transmis virusul nimănui din cele trei şcoli pe care le-a frecventat
Urmărește
1636 afișări
Imaginea articolului Copiii nu sunt ”super-spreaderi” de coronavirus. Concluzia uimitoare a unui studiu american

Sursă foto: Profimedia

Copilul de 9 ani care a fost infectat cu Covid-19 în comuna Les Contamines-Montjoie din Haute-Savoie nu a transmis virusul nimănui din cele trei şcoli pe care le-a frecventat, potrivit unui studiu, relatează Le Figaro.

A fost unul dintre primele focare din Franţa. La sfârşitul lunii ianuarie, un britanic care se întorcea din Singapore s-a alăturat compatrioţilor săi în staţiunea de schi. În total, acesta va fi responsabil pentru contaminarea a 12 persoane, inclusiv a unui copil de nouă ani.

Un studiu, publicat pe 11 aprilie în jurnalul Societăţii de Boli Infecţioase Americane (Clinical Infectious Diseases) şi dezvăluit luni de publicaţia Liberation, a analizat cazul copilului, care a continuat să urmeze trei şcoli şi un club de schi înainte de a se da alerta. Acest copil a început cu simptome uşoare ale acestui nou coronavirus şi a avut o încărcătură virală foarte mică la opt zile după începerea simptomelor.

După o investigaţie rapidă şi atentă de către specialişti şi epidemiologi în boli infecţioase, a rezultat rapid că acest tânăr pacient a fost în contact atunci când era bolnav cu 172 de persoane, inclusiv 112 elevi şi profesori. Acestea din urmă fuseseră toate plasate în carantină acasă, deoarece erau considerate a avea un risc ridicat. Dar până la urmă, acest copil nu a contaminat pe nimeni, nici măcar pe ceilalţi doi fraţi ai săi. Pe de altă parte, alte virusuri de iarnă, cum ar fi gripa, au fost detectate la majoritatea „persoanelor de contact” testate (64%).

Acest caz „sugerează că copiii nu pot fi o sursă semnificativă de transmitere a acestui nou virus” ( nr.r super- spreader)  şi sugerează „o dinamică diferită de transmitere la copii”, concluzionează studiul. Deşi copiii sunt un vector important pentru alţi viruşi, cum ar fi gripa, de exemplu. "Este posibil ca copiii, pentru că nu au multe simptome şi au o încărcătură virală scăzută, să transmită puţin din acest nou coronavirus", a explicat pentru AFP Kostas Danis, epidemiolog la serviciul de Sănătate publică din Franţa şi autor principal al acestui studiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici