Coreea de Nord a lansat mai multe proiectile neidentificate, probabil rachete balistice, care s-au prăbuşit în mare

Coreea de Nord a lansat, marţi dimineaţă, două proiectile neidentificate, probabil rachete balistice cu rază scurtă de acţiune, din provincia Hwanghae de Sud înspre Marea de Est (Marea Japoniei, n.red.), a anunţat agenţia de ştiri Yonhap, citând autorităţile militare de la Seul.

Urmărește
2493 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord a lansat mai multe proiectile neidentificate, probabil rachete balistice, care s-au prăbuşit în mare

Coreea de Nord a lansat marţi două proiectele neidentificate care s-au prăbuşit în mare

"Forţele noastre monitorizează situaţia în cazul în care au loc şi alte lansări", a transmis Statul Major Interarme al armatei sud-coreene.

Este cel de-al patrulea test militar efectuat de Coreea de Nord în mai puţin de două săptămâni.

Momentan nu se cunosc detalii despre tipul, raza de acţiune şi altitudinea maximă atinsă de proiectilele lansate de Coreea de Nord.

Proiectilele au fost lansate la o zi după startul unui exerciţiu militar comun al forţelor sud-coreene şi americane.

La scurt timp după lansarea proiectilelor, Ministerul nord-coreean de Externe a transmis că, în cazul în care exerciţiul va continua, Phenianul "va fi obligat să caute o nouă cale", relatează publicaţia The Japan Times.

Phenianul a mai afirmat că exerciţiul militar comun forţelor sud-coreene şi americane constituie o "încălcare flagrantă" a eforturilor în direcţia asigurării păcii în Peninsula Coreea şi indică lipsa "voinţei politice" din partea Coreei de Sud şi Statelor Unite pentru îmbunătăţirea relaţiilor.

Un oficial de rang înalt din Administraţia Donald Trump a declarat, sub protecţia anonimatului, că SUA monitorizează situaţia şi în acest moment au loc consultări cu aliaţii japonezi şi sud-coreeni în legătură cu acest incident.

Regimul de la Phenian a efectuat în ultimele săptămâni mai multe teste militare, inclusiv cu rachete balistice cu rază scurtă de acţiune, în contextul impasului în negocierile cu Statele Unite. 

Seul: Proiectilele lansate de Coreea de Nord au fost probabil rachete balistice

Coreea de Nord a lansat marţi dimineaţă două proiectile despre care se crede că erau rachete balistice cu rază scurtă de acţiune, au anunţat autorităţile militare de la Seul, citate de agenţia de ştiri Yonhap.

Proiectilele, care au fost lansate marţi dimineaţă din provincia Hwanghae de Sud, aflată în sud-vestul Coreei de Nord, au zburat pe o distanţă de aproximativ 450 de kilometri înainte de a se prăbuşi în Marea de Est (Marea Japoniei, n.red.), a anunţat Statul Major Interarme al forţelor armate sud-coreene.

Rachetele au atins o altitudine de până la aproximativ 37 kilometri, iar viteza maximă a fost în jurul Mach 6,9 (circa 8.200 km/h).

"Autorităţile de informaţii din Coreea de Sud şi SUA cred că aceste rachete cu rază scurtă de acţiune prezintă caracteristici similare de zbor cu rachetele balistice testate de Coreea de Nord pe 25 iulie", a explicat Statul Major Interarme, precizând că o analiză este în curs de desfăşurare pentru a stabili cu exactitate tipul proiectilelor.

Autorităţile de la Seul şi Washington cred că regimul de la Phenian a testat în ultimele săptămâni un nou tip de rachetă balistică cu rază scurtă de acţiune, o versiune a rachetelor Iskander produse de Rusia. Coreea de Nord însă susţine că a testat săptămâna trecută un "nou sistem lansator multiplu de rachete ghidate de calibru mare".

Rezoluţiile Consiliului de Securitate ONU interzic Coreei de Nord să lanseze rachete balistice de orice tip. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici