Coreea de Nord a prezentat noi drone de atac sinucigaşe, în timp ce cursa pentru aceste arme se înteţeşte

Coreea de Nord a prezentat noi „drone sinucigaşe”, liderul Kim Jong Un făcând apel la o creştere a utilizării tehnologiei şi la încorporarea inteligenţei artificiale în programul de înarmare.

Urmărește
1227 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord a prezentat noi drone de atac sinucigaşe, în timp ce cursa pentru aceste arme se înteţeşte

Sursă foto: KCNA

„Kim Jong Un a declarat că este necesar să se dezvolte şi să se producă mai multe drone sinucigaşe de diferite tipuri pentru a fi utilizate în infanteria tactică şi în unităţile de operaţiuni speciale”, a relatat luni agenţia de presă a Phenianului KCNA.

Fotografii publicate de mass-media de stat din Coreea de Nord au arătat o dronă care ar fi capabilă să distrugă un tanc. Ministerul Unificării din Coreea de Sud a declarat că a fost pentru prima dată când Coreea de Nord şi-a prezentat dronele de atac sinucigaşe, potrivit Bloomberg.

Deşi nivelul dronelor Coreei de Nord şi capacitatea ţării de a utiliza inteligenţa artificială pot fi discutabile, Kim Jong Un a făcut din dezvoltarea dronelor pentru utilizare în aer şi pe mare o prioritate absolută.

Coreea de Sud a primit un semnal de alarmă cu privire la ameninţările generate de drone atunci când Phenianul a trimis cinci drone peste graniţă în 2022, inclusiv una care a zburat în apropierea biroului preşedintelui Yoon Suk Yeol din Seul. Armata Coreei de Sud a încercat şi nu a reuşit să doboare dispozitivele. Un factor care a complicat situaţia a fost reticenţa de a trage în zone dens populate.

La scurt timp după acest episod, Coreea de Sud a prezentat un plan de a cheltui aproximativ 560 de miliarde de woni (423 de milioane de dolari) în următorii cinci ani pentru drone, inclusiv sisteme de doborâre. Luna trecută, administraţia Yoon a declarat că intenţionează să dezvolte arme laser pentru a distruge dronele Coreei de Nord.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici