- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Coreea de Nord a testat trei rachete cu raze scurte de acţiune
Phenianul a efectuat joi trei teste cu rachete având raze scurte de acţiune, în largul coastei de est a ţării, au afirmat oficiali sud-coreeni, la numai câteva ore după ce regimul comunist a încheiat negocierile cu Seulul privind complexul industrial comun, relatează pagina online a agenţiei Yonhap.
Coreea de Nord a testat trei rachete cu raze scurte de acţiune (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)
"O rachetă a fost lansată joi la ora locală 17.20 (10.20 ora României), iar a doua la ora 18.00 (11.00 ora României), din zona Sinsang-ni" (în apropierea oraşului Wonsan, est), declară Won Tae-jae, purtătorul de cuvânt al Ministerului sud-coreean al Apărării. A treia rachetă a fost lansată la ora 19.50 (12.50, ora României), în apropiere de Sinsang-ni.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
El a adăugat că rachetele au fost lansate în Marea de Est. Potrivit unor oficiali care şi-au păstrat anonimatul, rachetele au aterizat la circa 100 de kilometri în largul coastelor, unde Phenianul a impus restricţii maritime în perioada 25 iunie-10 iulie, pentru manevre militare.
Alţi oficiali, care au dorit să-şi păstreze anonimatul, au afirmat că proiectilele par a fi de tipul celor folosite împotriva navelor de război.
Această lansare este cel mai recent demers militar pe care Coreea de Nord îl face după ce Consiliul de Securitate al ONU a adoptat o rezoluţie care a înăsprit sancţiunile împotriva statului comunist, ca pedeapsă pentru testul nuclear de la 25 mai.
Testul a fost efectuat, de asemenea, în contextul în care o navă de război nord-coreeană bănuită că ar transporta armanent a fost nevoită să se întoarcă din drum, după ce a fost depistată de un distrugător al Marinei americane.
Joi dimineaţa, discuţiile tehnice între Coreea de Sud şi Coreea de Nord privind complexul industrial comun din oraşul nord-coreean de frontieră Kaesong s-au încheiat fără a se ajunge la un acord şi fără stabilirea datei unei viitoare runde de negocieri.
Parcul este ultimul proiect transfrontalier care mai există în prezent. El a luat naştere cu ocazia primului summit al liderilor de la Seul şi Phenian din 2000 şi găzduieşte peste 100 de firme sud-coreene pentru care lucrează 40.000 de nord-coreeni.
Proiectele turistice care le-au permis sud-coreenilor să viziteze obiective istorice în Kaesong au fost suspendate anul trecut pe fondul relaţiilor politice tensionate dintre cele două ţări aflate practic în stare de război.
Coreea de Sud şi Coreea de Nord s-au confruntat în cadrul Războiului Coreean dintre anii 1950-1953 care s-a încheiat mai degrabă cu un armistiţiu decât cu un tratat de pace.
Coreea de Nord a realizat primul ei test nuclear în 2006, iar în ultimele săptămâni au apărut informaţii conform cărora Phenianul s-ar pregăti să testeze o rachetă balistică intercontinentală, lansând-o de pe coasta de vest.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36