Coreea de Nord a testat un motor de rachetă ce ar putea fi parte din programul balistic

Coreea de Nord a testat un motor de rachetă, despre care Statele Unite cred că ar putea face parte din programul său de dezvoltare a rachetelor balistice intercontinentale, a declarat un oficial american pentru agenţia Reuters.

Urmărește
804 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord a testat un motor de rachetă ce ar putea fi parte din programul balistic

Coreea de Nord a testat un motor de rachetă ce ar putea fi parte din programul balistic

SUA apreciază că testul, ultimul în acest an dintr-o serie care a vizat rachetele balistice, ar putea însemna un pas incipient pentru dezvoltarea unui motor pentru ICBM (n.a. - rachetă balistică intercontinentală).

Mai mulţi oficiali americani au confirmat informaţia, sub protecţia anonimatului, dar nu au furnizat detalii suplimentare referitoare la tipul de componentă folosit. Testul ar fi avut loc în ultimele 24 de ore.

Joi, Statele Unite i-au cerut Chinei să exercite mai multă presiune economică şi diplomatică asupra Coreei de Nord pentru a obţine închiderea programelor sale nucleare şi de rachete balistice. În timpul unor discuţii la Washington, preşedintele american Donald Trump a transmis că "un conflict major" este posibil în Coreea de Nord, deşi sancţiunile mai dure sunt preferate unei intervenţii militare.

Regimul de la Phenian a efectuat mai multe lansări de rachete şi două teste nucleare de la începutul lui 2016, urmărind să se înarmeze cu o rachetă balistică intercontinentală capabilă să lovească SUA.

Totuşi, oficialii americani apreciază că Phenianul ar avea nevoie de câţiva ani pentru a dezvolta o rachetă balistică intercontinentă, capabilă să parcurgă o distanţă de până la 10.000 de kilometri.

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a declarat la 1 ianuarie că tehnologia rachetei balistice cu rază intermediară de acţiune Pukguksong-2 (IRBM) era în faza finală de dezvoltare. Un astfel de proiectil poate traversa până la 5.000 de kilometri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici