- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Coreea de Nord acceptă să-şi suspende programul de îmbogăţire a uraniului
Coreea de Nord a acceptat să-şi suspende programul de îmbogăţire a uraniului în scopuri militare, o condiţie prealabilă fixată de Statele Unite pentru reluarea negocierilor privind dezarmarea şi ajutorul alimentar, relatează sâmbătă presa sud-coreeană.
La rândul său, Washingtonul va furniza Coreei de Nord 240.000 de tone de ajutor alimentar, potrivit agenţiei de presă Yonhap şi cotidianului Chosun Ilbo, care citează o sursă diplomatică anonimă.
Acordul a intervenit în urma discuţiilor între emisarul special american pentru drepturile omului în Coreea de Nord, Robert King, şi responsabilul pentru America de Nord din Ministerul nord-coreean al Afacerilor Externe, Ri Gun, desfăşurate joi şi vineri la Beijing.
În acest cadru, Phenianul s-a angajat să "adopte măsuri iniţiale de denuclearizare, care includ suspendarea programului de îmbogăţire" a uraniului, a afirmat Yonhap.
ULTIMELE ȘTIRI
-
România se alătură pe deplin spațiului Schengen începând cu ianuarie 2025
-
Alegeri prezidenţiale 2024. Ce arată cele mai recente sondaje publicate. Cine ar putea intra în turul doi
-
Bucureştenii decid viitorul oraşului: Referendum crucial în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale. Iată ce trebuie să ştii
-
Euro a scăzut la cel mai jos nivel din 2022 din cauză că pieţele se aşteaptă la o nouă scădere de dobândă. Din păcate şi din economia reală vin veşti proaste: sectorul privat din zona euro a scăzut dintr-o dată şi se duce înspre contracţie
SUA vor furniza în schimb produse destinate tratării malnutriţiei în rândul categoriilor celor mai fragile: vitamine, lapte infantil, biscuiţi îmbogăţiţi cu proteine etc. Administraţia Barack Obama speră să limiteze astfel deturnările de alimente spre membrii regimului.
Succesul întrevederii ar putea favoriza reluarea negocierilor în şase (SUA, Rusia, cele două Corei, China şi Japonia) pentru denuclearizarea Coreei de Nord.
Aceste discuţii vizează să convingă Phenianul să renunţe la ambiţiile sale nucleare, în schimbul unui important ajutor energetic şi alimentar. Ele sunt în impas din decembrie 2008.
Coreea de Nord a întrerupt oficial orice discuţie în aprilie 2009, cu o lună înainte de a efectua un al doilea test nuclear.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO