Coreea de Nord acuză că drone sud-coreene au împrăştiat pliante deasupra Phenianului

Coreea de Nord a acuzat Coreea de Sud că a trimis drone pentru a distribui un „număr imens” de pliante anti-Nord deasupra capitalei Phenian, în ceea ce a numit o provocare politică şi militară, scrie Reuters.

Urmărește
65 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord acuză că drone sud-coreene au împrăştiat pliante deasupra Phenianului

Coreea de Nord acuză că drone sud-coreene au împrăştiat pliante deasupra Phenianului

Ministerul de Externe al Coreei de Nord a declarat că dronele au zburat deasupra Phenianului în timpul nopţii în această săptămână şi săptămâna trecută, conform agenţiei de stat KCNA.

„Coreea de Sud ar trebui să oprească imediat o astfel de provocare iresponsabilă şi periculoasă care poate provoca un conflict armat şi poate duce la un război între cele două părţi”, a declarat ministerul citat.

KCNA a publicat fotografii, inclusiv unele care arată un obiect neclar, triunghiular, etichetat drept „dronă”, care aruncă un alt obiect numit „pachet de pliante”. O altă fotografie a arătat pliante negre, galbene şi albe care comparau situaţia economică din sud cu cea din nord şi îl criticau pe liderul nord-coreean.

Într-o declaraţie, Statul Major din Coreea de Sud a spus că „nu poate confirma adevărul afirmaţiilor Coreei de Nord”. Acesta a amintit şi de baloanele cu gunoi trimise de Nord în Sud. Mai multe baloane au fost trimise vineri, a spus acesta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici