Coreea de Nord aruncă în aer părţi ale drumului care leagă ţara de Coreea de Sud. Tensiunile cu Seulul, în creştere

  • Coreea de Nord a aruncat în aer părţi ale drumurilor şi liniilor de cale ferată care fac legătura cu Sudul.
  • Acţiunile au loc pe partea de frontieră a Coreei de Nord.
Urmărește
579 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord aruncă în aer părţi ale drumului care leagă ţara de Coreea de Sud. Tensiunile cu Seulul, în creştere

Coreea de Nord aruncă în aer părţi ale drumului care leagă ţara de Coreea de Sud. Tensiunile cu Seulul, în creştere

Coreea de Nord a aruncat în aer secţiuni ale drumurilor şi liniilor de cale ferată intercoreene de pe partea sa a frontierei puternic fortificate dintre cele două Corei, a declarat marţi armata sud-coreeană, scrie agenţia Reuters.

Armata sud-coreeană a tras focuri de avertisment la sud de linia de demarcaţie militară care separă vecinii, fără ca exploziile să provoace pagube în partea de frontieră a Coreei de Sud, relevă sursa citată.

Acţiunile Coreei de Nord au loc după ce ţara a acuzat Sudul că ar fi trimis drone deasupra Phenianului. Coreea de Nord s-a angajat încă de săptămâna trecută să taie complet drumurile şi căile ferate intercoreene şi să fortifice în continuare zonele de pe partea sa de frontieră.

Potrivit Associated Press, distrugerea drumurilor ar fi în concordanţă cu eforturile liderului nord-coreean Kim Jong Un de a întrerupe legăturile cu Seulul şi de a consacra Coreea de Sud drept principalul inamic al ţării sale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici