- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Coreea de Nord cere un tratat de pace în locul armistiţiului
Coreea de Nord a solicitat începerea unor discuţii în vederea unui tratat de pace care să înlocuiască armistiţiul ce a pus capăt războiului Coreei (1950-1953) şi a propus de asemenea o reluare condiţionată a negocierilor vizând denuclearizarea sa, potrivit presei oficiale a regimului.
Coreea de Nord cere un tratat de pace în locul armistiţiului ce a pus capăt războiului din peninsulă
Acest apel la dialog, iniţiat de Ministerul nord-corean al Afacerilor Externe şi citat de presa oficială, survine la o lună de la vizita la Phenian a emisarului american Stephen Bosworth.
Războiul Coreei s-a încheiat printr-un armistiţiu, dar fără un tratat de pace, lăsând peninsula coreeană, din punct de vedere tehnic, încă în stare de război.
Pentru semnarea unui tratat de pace între cele două Corei ar fi nevoie, în afară de semnătura Statelor Unite, de cea a Chinei, părţile participante la conflictul coreean.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Liderul suprem al Iranului spune că inamicii vor primi un „răspuns zdrobitor”
-
Alegeri SUA 2024: Cum este ales preşedintele SUA. De ce un candidat care obţine cele mai multe voturi poate să piardă alegerile
-
Datoria publică a României a crescut în august la 886,9 miliarde de lei, ajungând la 52,7% din PIB
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
Coreea de Nord a cerut, cu ocazia Anului Nou, sfârşitul relaţiilor ostile cu Statele Unite, potrivit presei oficiale nord-coreene.
Acest apel a fost publicat într-un editorial comun al mai multor ziare importante nord-coreene.
"Sarcina fundamentală pentru a asigura pacea şi stabilitatea în peninsula coreeană şi în restul Asiei este de a pune capăt relaţiei ostile dintre RPDC (Republica Populară Democrată Coreea) şi Statele Unite", precizează textul.
Washingtonul a apreciat că statul nord-coreean trebuia să îşi dovedească buna credinţă, întorcându-se la negocierile multilaterale (între China, Coreea de Sud, Coreea de Nord, Japonia, Statele Unite şi Rusia), privind programul său nuclear.
Pe această temă, regimul comunist a afirmat că este dispus să reînceapă discuţiile, dar doar dacă sancţiunile care îl vizează sunt ridicate.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:15
Tomac: Votul va decide dacă R. Moldova face un salt uriaş înainte sau un pas la fel de mare înapoi
-
astăzi, 22:04
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 983. SUA anunţă un nou ajutor militar pentru Ucraina / Zelenski le cere aliaţilor să nu mai privească, ci să acţioneze în privinţa Coreei de Nord / Forţele ruseşti domină frontul din estul Ucrainei / Ucraina va produce rachete antidrone împreună cu un producător belgian