Coreea de Nord confirmă efectuarea ”cu succes” a testului cu rachetă balistică/ Proiectilul a depăşit altitudinea de 2.500 km şi a aterizat în zona economică exclusivă a Japoniei

Coreea de Nord a transmis că liderul Kim Jong-un a solicitat efectuarea unui test cu rachetă balistică, acesta fiind testat cu succes, informează Reuters. UPDATE: Ministerul de Externe al Chinei condamnă recentul test balistic efectuat de Coreea de Nord.

Urmărește
2656 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord confirmă efectuarea ”cu succes” a testului cu rachetă balistică/ Proiectilul a depăşit altitudinea de 2.500 km şi a aterizat în zona economică exclusivă a Japoniei

Update Ministerul de Externe al Chinei condamnă recentul test balistic efectuat de Coreea de Nord

Beijingul condamnă testul balistic efectuat de Coreea de Nord şi cere regimului stalinist de la Phenian să respecte rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU, a declarat Geng Shuang, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, citat de agenţia de ştiri Tass.

"Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a luat decizii în legătură cu Coreea de Nord şi tehnologiile, dar şi activităţile acestei ţări", a declarat oficialul, care a adăugat că Beijingul se opune testelor balistice nord-coreene.

"Cerem Phenianului să respecte aceste decizii ale Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite şi să înlesnească calea pentru îmbunătăţirea situaţiei", a completat Geng Shuang.

"În acest moment, părţile (implicate) trebuie să dea dovadă de reţinere şi să se abţină de la acţiuni care ar putea conduce la o escaladare a tensiunilor", a precizat oficialul chinez.

Ştire Conform televiziunii de stat nord-coreene, testul a fost efectuat sub supravegherea liderului de la Phenian, racheta ”fiind capabilă să ajungă oriunde în lume”.

Racheta de tip Hwasong-14 a atins o altitudine de 2.802 km, atingându-şi ţinta cu precizie după un zbor de 39 de minute, potrivit televiziunii nord-coreene.

Coreea de Nord a lansat, marţi, cu câteva zile înainte de summitul G20, o rachetă balistică despre care se presupune că a căzut în zona economică exclusivă a Japoniei.

Racheta balistică cu rază medie de acţiune lansată marţi de Coreea de Nord a depăşit ”cu mult” altitudinea de 2.500 km, conform Ministerul japonez al Apărării.

Potrivit unor oficiali sud-coreeni, racheta ar fi zburat pe o distanţă de aproximativ 930 km.

Racheta nord-coreeană a depăşit altitudinea de 2.500 km - ministerul japonez al Apărării

Racheta balistică cu rază medie de acţiune lansată marţi de Coreea de Nord a depăşit ”cu mult” altitudinea de 2.500 km, conform Ministerul japonez al Apărării, citat de Reuters.

Racheta a zburat pe o distanţă de 930 km înainte de a ateriza în zona economică exclusivă a Japoniei, conform Arnatei sud-coreene şi Guvernului japonez.

Tokyo a condamnat acest test, transmiţând că încalcă rezoluţiile ONU.

Potrivit oficialilor Armatei sud-coreene, racheta a fost lansată din provincia Panghyon, aflată la 100 de kilometri de capitala Coreei de Nord, Phenian. Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in a convocat de urgenţă Consiliul de Securitate Naţională.

Acest incident are loc înaintea Summitului G20 ce se va desfăşura în perioada 7-8 iulie în Germania, unde liderii Statelor Unite, Chinei, Japoniei şi Coreei de Sud vor discuta şi despre eforturile de stopare a programului nuclear nord-coreean.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici