- Home
- Externe
- SEUL, (10.12.2012, 11:27)
- Valentin Vidu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Coreea de Nord înlocuieşte piesele defecte ale rachetei sale cu ajutorul Iranului
Coreea de Nord încearcă să înlocuiască partea defectă a rachetei sale cu ajutorul unor experţii iranieni, pentru a o putea lansa cât mai curând, informează, luni, presa sud-coreeană.
Urmărește
657 afișări
Coreea de Nord amână lansarea rachetei cu rază de acţiune (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Phenianul a anunţat, duminică, amânarea lansării rachetei sale, programată inţial între 10 şi 22 decembrie, din cauza unor probleme tehnice.
Cotidianul Chosun Ilbo a relatat, luni, în baza unor imagini din satelit, că partea defectă a rachetei este înlocuită.
"A fost observat un al treilea etaj nou la racheta din trei trepte, Unha-3, care a fost transportat, duminică după-amiaza, de la o uzină (...) către staţia de lansare", a declarat ziarul, citand o sursă guvernamentală sud-coreeană.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Adrian Sârbu: Ştii cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot şi cauţi Trump pe buletin. Cu Nicu şi Marcel rămâne cum am stabilit
-
Ciucă: Al doilea zbor privat plătit de Nordis pentru Ciolacu, acum la Madrid. Menţin apelul să se retragă
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Agenţia sud-coreeană Yonhap, de asemenea, citează o altă sursă oficială, conform căreia, o piesă de schimb de natură nespecificată a fost transportată.
"Noi trebuie să analizăm, pentru a vedea dacă este vorba despre etajului trei al rachetei sau de alte părţi", informează sursa.
Cotidianul Chosun Ilbo, cunoscut pentru acoperirea sa din Coreea de Nord, una dintre cele mai închise ţări din lume, a afirmat că un grup de experţi iranieni se află în prezent la faţa locului pentru a ajuta la pregătirile de lansare.
"Un automobil (...) a fost observat făcând curse între zona de locuinţe şi staţia de lansare. Acesta ar transporta experţi iranieni", afirmă cotidianul, citând o sursă oficială din Coreea de Sud.
"Se pare că legătura dintre Coreea de Nord şi Iran, în ceea ce priveşte rachetele, care a început în anii ’80, este mult mai strânsă, decât s-a presupus până în prezent ", a adăugat sursa, care a dorit să-şi păstreze anonimatul.
Experţii iranieni au fost invitaţi de către Phenian, după eşecul de lansare a unei rachete nord-coreene în aprilie 2012, informează cotidianul.
La începutul lui decembrie, agenţia japoneză Kyodo cita o sursă diplomatică occidentală care afirma că în octombrie Iranul a trimis personal militar în Coreea de Nord, pentru a consolida cooperarea în domeniul nuclear şi cel al rachetelor.
Teheranul şi Phenianul se află sub incidenţa sancţiunilor internaţionale, fiind suspectate de dezvoltarea unui program nuclear în scopuri militare. De asemenea, cele două ţări manifestă o animozitate crescută faţă de SUA.
Oficialii americani cred că Iranul a achiziţionat de la Coreea de Nord materiale pentru construirea unor rachete balistice, potrivit unor telegrame diplomatice americane din 2010.
Phenianul a anunţat lansarea viitoare a unei rachete, pentru a amplasa un satelit civil pe orbită, proiect condamnat de către o mare parte a comunităţii internaţionale, care presupune că, de fapt, nord-coreenii vor să realizeze un test al rachetei balistice, interzisă prin sancţiuni de către ONU.
Coreea de Nord a anunţat că lansarea, planificată iniţial pentru zilele următoare, a fost amânată din cauza unor probleme tehnice.
Iranul este suspectat de marile puteri că vrea să fabrice arma atomică sub acoperirea programului său nuclear civil, condamnat prin şase rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU, dintre care patru prevăd sancţiuni. Iranul a negat întotdeauna aceste acuzaţii.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe