- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Coreea de Nord îşi finanţează programul nuclear cu criptomonede furate. Cum fură Kim Jong-un milioane de dolari
Atacatorii cibernetici nord-coreeni au furat criptomonede în valoare de milioane de dolari pentru a finanţa programele de rachete ale ţării, se arată într-un raport al ONU prezentat presei, conform BBC.
Între 2020 şi jumătatea anului 2021, atacatorii cibernetici au furat peste 50 de milioane de dolari în active digitale, au constatat anchetatorii.
Astfel de atacuri reprezintă o "sursă importantă de venituri" pentru programul nuclear şi de rachete balistice al Pyongyangului, au afirmat aceştia.
Constatările ar fi fost înmânate vineri comitetului de sancţiuni al ONU.
Atacurile cibernetice au vizat cel puţin trei case de schimb de criptomonede din America de Nord, Europa şi Asia.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Garda Națională a fost activată în Washington pentru a asigura securitatea alegerilor din 2024
-
Alegeri SUA 2024: Cum este ales preşedintele SUA. De ce un candidat care obţine cele mai multe voturi poate să piardă alegerile
-
Datoria publică a României a crescut în august la 886,9 miliarde de lei, ajungând la 52,7% din PIB
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
De asemenea, raportul a făcut referire la un studiu publicat luna trecută de firma de securitate Chainalysis, care a sugerat că atacurile cibernetice nord-coreene ar fi putut aduce anul trecut active digitale în valoare de până la 400 de milioane de dolari.
Iar în 2019, ONU a raportat că Coreea de Nord a acumulat o sumă estimată la 2 miliarde de dolari pentru programele sale de arme de distrugere în masă prin utilizarea unor atacuri cibernetice sofisticate.
Consiliul de Securitate al ONU a interzis Coreei de Nord să efectueze teste nucleare şi să lanseze rachete balistice.
Cu toate acestea, raportul ONU afirmă că, în ciuda sancţiunilor, Coreea de Nord a reuşit să continue să îşi dezvolte infrastructura nucleară şi balistică.
De asemenea, a continuat să caute materiale, tehnologie şi know-how în străinătate.
Monitorii sancţiunilor au declarat că a existat o "accelerare marcantă" a testelor cu rachete de către Pyongyang.
Coreea de Nord a efectuat nouă teste cu rachete numai luna trecută.
Vineri, China şi Rusia au refuzat să semneze o declaraţie de condamnare a lansărilor de rachete ale Coreei de Nord.
Raportul ONU a constatat, de asemenea, că situaţia umanitară din Coreea de Nord continuă să se înrăutăţească. Acesta a declarat că acest lucru este probabil rezultatul deciziei ţării de a-şi închide graniţele în timpul pandemiei.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:04
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 983. SUA anunţă un nou ajutor militar pentru Ucraina / Zelenski le cere aliaţilor să nu mai privească, ci să acţioneze în privinţa Coreei de Nord / Forţele ruseşti domină frontul din estul Ucrainei / Ucraina va produce rachete antidrone împreună cu un producător belgian
-
astăzi, 21:55