Coreea de Nord lansează rachete balistice cu rază scurtă de acţiune pentru a doua oară într-o săptămână

  • Coreea de Nord a lansat miercuri mai multe rachete balistice cu rază scurtă de acţiune spre coasta sa de est.
  • Anunţul a fost făcut de Coreea de Sud şi Japonia.
Urmărește
610 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord lansează rachete balistice cu rază scurtă de acţiune pentru a doua oară într-o săptămână

Coreea de Nord lansează rachete balistice cu rază scurtă de acţiune pentru a doua oară într-o săptămână

Coreea de Nord a lansat în cursul zilei de miercuri mai multe rachete balistice cu rază scurtă de acţiune spre coasta de est a ţării, relatează Reuters.

Actiunea are loc la câteva zile după ce Phenianul a dezvăluit o instalaţie de îmbogăţire a uraniului şi a promis să îşi consolideze arsenalul nuclear.

Rachetele au decolat de la Kaechon, la nord de capitala ţării, în direcţia nord-est şi au zburat aproximativ 400 km, a declarat Statul Major Interarme (JCS) din Coreea de Sud. Acesta nu a precizat câte rachete au fost lansate şi unde au aterizat acestea.

„Condamnăm cu fermitate lansarea de rachete de către Coreea de Nord ca o provocare clară care ameninţă grav pacea şi stabilitatea peninsulei coreene”, a declarat JCS într-o declaraţie, relevă sursa citată.

Potrivit JCS din Coreea de Sud, lansarea ar fi putut avea drept scop testarea armelor pentru export către Rusia, pe fondul intensificării cooperării militare dintre cele două ţări. Coreea de Nord a fost acuzată că livrează Moscovei rachete pentru a sprijini efortul de război în Ucraina, însă regimul de la Phenian a negat acest lucru.

Lansarea de miercuri este a doua acţiune întreprinsă de Coreea de Nord în ultima săptămână, după ce în data de 12 septembrie a efectuat un test similar pentru prima data în ultimele două luni. Phenianul a descris ulterior acţiunea drept un test al unui nou sistem de rachete cu lansare multiplă de 600 mm.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici