Coreea de Nord lansează rachete cu rază scurtă de acţiune pentru prima dată în ultimele două luni

  • Coreea de Nord a lansat joi mai multe rachete balistice cu rază scurtă de acţiune în largul coastei sale de est.
  • Anunţul a fost făcut de armata sud-coreeană, fiind prima lansare de acest fel în mai mult de două luni.
Urmărește
1473 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord lansează rachete cu rază scurtă de acţiune pentru prima dată în ultimele două luni

Coreea de Nord lansează rachete cu rază scurtă de acţiune pentru prima dată în ultimele două luni

Coreea de Nord a lansat joi mai multe rachete balistice cu rază scurtă de acţiune în largul coastei de est a ţării, relatează agenţia Reuters.

Numărul rachetelor balistice lansate nu este cunoscut, iar acestea au parcurs aproximativ 360 km înainte de a plonja în mare, a declarat Statul Major Întrunit al Coreei de Sud.

„Condamnăm cu fermitate lansarea de rachete de către Coreea de Nord, care este o provocare clară ce ameninţă grav pacea şi stabilitatea în peninsula coreeană”, a afirmat acesta într-o declaraţie.

Ultima dată când Phenianul a lansat o astfel de rachetă a fost la începutul lunii iulie, atunci când a susţinut că a testat cu succes o nouă rachetă balistică tactică capabilă să transporte un focos super-gran de 4,5 tone.

Lansarea de joi a avut loc la câteva zile după ce liderul nord-coreean, Kim Jong Un, a anunţat că Phenianul a decis să producă „exponenţial” mai multe arme nucleare, care să poată fi utilizate „în orice moment”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici