- Home
- Externe
- SEUL, (19.08.2017, 15:57)
- Andrei Ionascu
Coreea de Nord le cere statelor din America Latină să nu rupă legăturile diplomatice şi comerciale
Coreea de Nord a condamnat, sâmbătă, demersul Statelor Unite de a le cere statelor din America Latină să rupă legăturile diplomatice şi comerciale cu Phenianul, catalogând cererea americanilor drept o încălcare a legislaţiei internaţionale, relatează site-ul agenţiei Yonhap.
Urmărește
19179 afișări
Coreea de Nord le cere statelor din America Latină să nu rupă legăturile diplomatice şi comerciale
În timpul unei vizite oficiale în Santiago de Chile, la 16 august, vicepreşedintele SUA, Mike Pence, le-a cerut statelor Chile, Brazilia, Mexic şi Peru să întrerupă toate legăturile cu nord-coreenii.
"Cererea SUA pentru America Latină este o intervenţie în afacerile interne ale statelor suverane şi o încălcare a legislaţiei şi a ordinii internaţionale. Un astfel de comportament coercitiv arată egoism şi aroganţă extreme din partea Statelor Unite, care caută să beneficieze de pe urma sacrificării altor părţi ale lumii", a declarat un purtător de cuvânt al ministerului nord-coreean de Externe.
Apoi, oficialul nord-coreean le-a cerut statelor din America Latină să respingă cererea americanilor, spunând că "toate ţările vor deveni victime ale intervenţiilor SUA în chestiunile interne, dacă se vor supune sau vor aproba tacit sancţiunile Consiliului de Securitate al ONU, dictate de către SUA".
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Avertismentul lansat de premierul polonez Tusk: UE trebuie să se înarmeze pentru a „supravieţui” unei lumi incerte
-
Intrarea în Schengen şi deschiderea autostrăzilor de la Craiova la Paşcani încing piaţa de logistică
-
Consiliul UE adoptă recomandări pentru ţările în procedură de deficit excesiv, între care România
Phenianul a mai transmis că doreşte să dezvolte relaţiile de prietenie cu mai multe ţări din lume, pe baza ideologiei de pace şi încredere de sine.
Un alt oficial neidentificat al ministerului nord-coreean de Externe l-a criticat pe secretarul general al ONU, Antonio Guterres, pentru declaraţiile potrivit cărora vina escaladării tensiunilor din Peninsula Coreeană îi aparţine exclusiv Phenianului.
"Recent, secretarul general al ONU a făcut o remarcă absurdă că agravarea tensiunilor din peninsulă a fost cauzată de dezvoltarea rachetelor nucleare şi balistice de către Coreea de Nord. Remarcile lui nu sunt decât o dovadă a ignoranţei în privinţa chestiunii nucleare. Pentru a clarifica situaţia, cauza fundamentală a tensiunilor nucleare şi a cercului vicios este politica ostilă a SUA şi ameninţările nucleare din partea acestui stat împotriva Coreei de Nord", a spus oficialul pentru agenţia naţională de ştiri KCNA.
La începutul lunii august, Consiliul de Securitate al ONU a votat în unanimitate noi sancţiuni împotriva regimului de la Phenian, prin care exporturile nord-coreene vor fi profund afectate. Rezoluţia, care a fost redactată de SUA şi negociată cu aliatul tradiţional al Coreei de Nord, China, vizează să crească presiunea economică asupra Phenianului pentru a determina oficialii nord-coreeni să oprească dezvoltarea programului nuclear.
Citeşte şi: Donald Trump i-a mulţumit fostului său strateg-şef pentru campania împotriva lui Hillary Clinton
Citeşte şi: Vicepremierul Ungariei: Toţi cetăţenii ungari vor fi protejaţi, inclusiv cei persecutaţi în România
Citeşte şi: ATACUL de pe La Rambla | Ministru spaniol: Celula teroristă din Catalonia a fost destructurată/ Suspectul care a intrat cu furgoneta în pietoni ar fi însă în libertate - FOTO
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Micile detalii fac diferența. Ce să NU faci la un interviu de angajare
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe