Coreea de Nord neagă trimiterea de trupe pentru a se alătura Rusiei în Ucraina

Coreea de Nord neagă afirmaţiile potrivit cărora soldaţi ai săi s-ar fi alăturat trupelor ruseşti, în Ucraina, anunţă The Kyiv Independent.

Urmărește
240 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord neagă trimiterea de trupe pentru a se alătura Rusiei în Ucraina

Coreea de Nord a respins informaţii care susţin că a trimis soldaţi pentru a lupta alături de Rusia în conflictul din Ucraina, numindu-le „zvonuri nefondate", conform agenţiei sud-coreene Yonhap, care citează un reprezentant al Coreei de Nord la Naţiunile Unite. Aceasta este prima reacţie publică a Phenianului la multiplele informaţii despre o astfel de desfăşurare, venite din partea Ucrainei şi Coreei de Sud.

Preşedintele Ucrainei a spus că Moscova intenţionează să implice Coreea de Nord în războiul total împotriva Ucrainei, cu aproximativ 10.000 de soldaţi nord-coreeni pregătiţi să se alăture armatei ruse.

Şeful serviciului de informaţii militare ucrainene, Kirilo Budanov, a menţionat, la rândul său, că prima grupare de 2.600 de soldaţi va fi desfăşurată în regiunea Kursk din Rusia, unde Ucraina a început o incursiune transfrontalieră în august.

La întâlnirea ONU, reprezentantul nord-coreean a descris relaţiile dintre Phenian şi Moscova ca fiind „legitime, prietenoase şi cooperante”. Acesta a declarat că delegaţia sa nu simte nevoia de a comenta asupra „zvonurilor stereotipice” care vizează discreditarea imaginii Republicii Populare Democrate Coreene (DPRK). Kremlinul a numit aceste declaraţii „contradictorii”, fără a confirma sau infirma informaţiile.

Totuşi, Coreea de Nord a început să furnizeze Rusiei rachete balistice şi cantităţi mari de obuze de artilerie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici