Coreea de Nord se implică în războiul din Ucraina, trimiţând 10.000 de soldaţi în sprijinul Rusiei

  • Coreea de Nord ar fi trimis 10.000 de soldaţi în Rusia, intensificând sprijinul oferit în războiul împotriva Ucrainei, iar Zelenski avertizează că implicarea nord-coreeană depăşeşte acum livrările de arme.
  • În ciuda presiunilor şi pierderilor, Rusia se bazează pe ajutorul nord-coreean, inclusiv pe un pact de apărare mutuală şi pe planuri de trimitere a unei unităţi de ingineri în Donetsk.
  • Oficiali sud-coreeni şi occidentali sugerează o prezenţă iminentă a trupelor nord-coreene pe frontul ucrainean, în timp ce rapoarte neconfirmate indică deja pierderi în rândul ofiţerilor nord-coreeni.
Urmărește
1064 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord se implică în războiul din Ucraina, trimiţând 10.000 de soldaţi în sprijinul Rusiei

Coreea de Nord se implică în războiul din Ucraina, trimiţând 10.000 de soldaţi în sprijinul Rusiei

Coreea de Nord ar fi trimis 10.000 de soldaţi în Rusia pentru a sprijini eforturile acesteia în războiul împotriva Ucrainei, potrivit unui diplomat occidental care a vorbit cu The Kyiv Independent pe 15 octombrie. Această informaţie a stârnit îngrijorări crescânde cu privire la colaborarea militară extinsă dintre Moscova şi Phenian, iar preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat că implicarea Coreei de Nord depăşeşte acum furnizarea de arme, incluzând trimiterea de personal pe liniile frontului. Informaţiile ucrainene şi oficiali americani susţin că, din toamna lui 2023, Coreea de Nord furnizează Rusiei rachete balistice şi cantităţi mari de obuze.

Pe măsură ce războiul Rusiei în Ucraina se prelungeşte, experţii subliniază că dependenţa acesteia de Coreea de Nord arată presiunea asupra resurselor ruseşti. John Foreman, fost ataşat de apărare al Marii Britanii la Moscova, a descris această colaborare drept un semn al capacităţii militare în declin a Rusiei. La începutul acestui an, cele două ţări au semnat un pact de apărare mutuală, care prevede ca fiecare să sprijine cealaltă în caz de atac, pact pe care preşedintele rus Vladimir Putin l-a trimis Dumei pentru ratificare pe 14 octombrie. Coreea de Nord ar fi planificat, de asemenea, trimiterea unei unităţi de ingineri pentru a sprijini forţele ruse din Doneţk, deşi nu au apărut dovezi care să confirme acest lucru.

Ministrul sud-coreean al Apărării, Kim Yong-Hyun, a indicat şi el că trupele nord-coreene ar putea fi prezente în curând pe frontul ucrainean. Rapoarte neverificate sugerează că ofiţeri nord-coreeni ar fi fost deja ucişi pe teritoriul ocupat de Rusia, însă detaliile rămân limitate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici