Coreea de Nord se pregăteşte să arunce în aer drumurile care fac legătura cu Coreea de Sud

  • Coreea de Nord se pregăteşte să arunce în aer drumurile care traversează graniţa cu Coreea de Sud.
  • Avertismentul a fost lansat luni de autorităţile din Seul.
  • Relaţiile dintre cele două ţări s-au tensionat foarte mult după ce Coreea de Sud a fost acuzată că a trimis drone peste Phenian.
Urmărește
864 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord se pregăteşte să arunce în aer drumurile care fac legătura cu Coreea de Sud

Coreea de Nord se pregăteşte să arunce în aer drumurile care fac legătura cu Coreea de Sud

Trupele nord-coreene au acţionat sub camuflaj pe drumurile de la marginea frontierei din apropierea coastelor de vest şi de est. Probabil sunt pregătiri pentru aruncarea în aer a drumurilor, iar acţiunea ar putea avea loc luni, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei sud-coreene, citat de Reuters.

Săptămâna trecută, armata nord-coreeană a anunţat că va tăia complet drumurile şi căile ferate conectate cu Coreea de Sud şi va fortifica zonele de pe partea sa de graniţă, a informat presa de stat KCNA.

De asemenea, Coreea de Nord a acuzat vineri Coreea de Sud că a trimis drone pentru a împrăştia un „număr mare” de pliante anti-Nord peste Phenian. Autorităţile sud-coreene nu au confirmat incidentul, dar au lăsat să se înţeleagă că drone ar putea trimite şi civilii. Duminică, Ministerul Apărării din Coreea de Nord a răspuns spunând că dronele detectate deasupra capitalei nu aparţin unor civili deoarece au nevoie de un lansator special sau de o pistă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici