Coreea de Nord se va redeschide pentru turiştii străini după cinci ani

Coreea de Nord va redeschide un oraş pentru turiştii străini în decembrie, după aproape cinci ani de închidere a frontierelor din cauza pandemiei Covid, potrivit operatorilor de turism, citaţi de BBC.

Urmărește
997 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord se va redeschide pentru turiştii străini după cinci ani

Coreea de Nord se va redeschide pentru turiştii străini după cinci ani

Cel puţin doi operatori cu sediul în China au anunţat că turiştilor li se va permite în curând să viziteze oraşul montan Samjiyon din nord.

„Până acum, doar Samjiyon a fost confirmat oficial, dar credem că Phenian şi alte locuri se vor deschide şi ele”, a scris KTG Tours din Shenyang pe Facebook.

Koryo Tour din Beijing a anunţat că turiştii ar putea vizita şi alte părţi ale Coreei de Nord în decembrie.

„După ce a aşteptat mai mult de patru ani pentru a face acest anunţ, Koryo Tours este foarte încântată de deschiderea din nou a turismului nord-coreean”, a anunţat operatorul.

Koryo Tours a declarat pentru BBC că autorităţile nord-coreene permit turiştilor din orice ţară să se alăture călătoriilor, în afară de cei din Coreea de Sud.

Chad O'Carroll, CEO al firmei de analiză Korea Risk Group, cu sediul în SUA, a exprimat îndoieli cu privire la anunţul de redeschidere.

Coreea de Nord a permis turiştilor ruşi să intre în ţară doar de la începutul anului 2024, pe fondul încălzirii relaţiilor dintre cele două naţiuni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici