- Home
- Externe
- SEOUL, (22.06.2018, 15:45)
- Bianca Pavaluca
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Coreea de Nord şi Coreea de Sud vor organiza o reuniune pentru familiile separate în timpul războiului
Coreea de Nord şi Coreea de Sud vor organiza în perioada 20-26 august o reuniune pentru familiile separate în timpul Războiului Coreean, a declarat vineri Ministrul Unificării Sud-Coreean, citat de Reuters.
Urmărește
690 afișări
Coreea de Nord şi Coreea de Sud vor organiza o reuniune familială luna viitoare
Delegaţiile din cele două ţări vor organiza întâlnirea în Coreea de Nord, în regiunea turistică Muntele de Diamant.
Reuniunea, prima din ultimii trei ani, este un pas important în repararea relaţiei dintre cele două ţări, deteriorată din cauza programului nuclear şi balistic al Coreei de Nord. Acest pas demonstrează dorinţa comună a preşedinţilor celor două ţări, Kim Jong Un (Coreea de Nord) şi Moon Jae-in (Coreea de Sud), de rezolvare a conflictului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Fiecare ţară va trimite 100 de persoane, a adăugat ministrul. Persoanele cu probleme de mobilitate vor avea permisiunea să vină cu un însoţitor.
Astfel de reuniuni temporare sunt foarte emoţionante pentru cei implicaţi, mai ales persoanele în vârstă care îşi doresc să îşi vadă rudele înainte să moară.
Războiul Coreean a avut loc în perioada 1950-1953. După ce conflictul s-a încheiat cu un armistiţiu, nu un tratat de pace, cele două ţări au interzis accesul în ţară a milioane de oameni, care au ajuns să fie despărţiţi de familiile lor prin cea mai bine fortificată graniţă din lume, relatează AP.
Zeci de ani mai târziu, majoritatea persoanelor nu au nicio veste de la cei dragi, având în vedere că ambele guverne au interzis schimbul de scrisori, emailuri sau apeluri. Cei mai mulţi membri ai familiilor separate au acum aproximativ 70 de ani şi sunt nerăbdători să îşi reîntâlnească familiile înainte să moară. În Coreea de Sud, mai mult de jumătate dintre cele peste 130.000 de persoane care au aplicat pentru reuniunile trecute au murit.
Prima reuniune, restrânsă, a avut loc în anul 1985. Reuniunile sub forma sub care se desfăşoară acum au început în anul 2000, după primul summit din istorie al celor doi lideri coreeni.
Până în prezent, la cele 20 de reuniuni au participat aproximativ 23.000 de coreeni, dintre care 19.000 în persoană şi restul prin conferinţe video. Nicio persoană nu a putut participa la mai mult de o reuniune.
Având în vedere numărul mic de locuri disponibile, Coreea de Sud foloseşte un sistem tip loterie pentru a alege participanţii, iar Coreea de Nord permite accesul la reuniune doar persoanelor care sunt percepute ca fiind loiale de către guvernul autoritar.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 16:26
Ciolacu: În acest moment avem o coaliţie majoritară în Parlamentul României
-
astăzi, 16:20