- Home
- Externe
- WASHINGTON, (04.04.2013, 12:22)
- Valentin Vidu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
COREEA de NORD vs. SUA. Cum s-ar apăra americanii în eventualitatea unui atac
Statele Unite, Coreea de Sud şi Japonia dispun, în eventualitatea unor lovituri nord-coreene, de o adevărată panoplie de interceptori, ficşi sau mobili, pe uscat sau pe mare, ca sistemele AEGIS, THAAD, PATRIOT sau GBI.
Urmărește
9590 afișări
COREEA de NORD vs SUA. Cum s-ar apăra americanii în eventualitatea unui atac (Imagine: AFP / MeiafaxFoto)
- Pe mare, sistemul AEGIS
Îmbarcat pe crucişătoare sau distrugătoare, sistemul antirachetă AEGIS pemite interceptarea, cu ajutorul rachetei de tip SM-3, a unor rachete balistice cu o rază de acţiune de până la 5.000 de kilometri, atunci când acestea se află în faza ascendentă sau în timpul zborului în atomosfera exterioară.
Două distrugătoare americane, USS McCain şi USS Decatur au fost mobilizate în Pacificul de Vest pentru a face faţă unor eventuale lovituri nord-coreene, potrivit Pentagonului. Marina japoneză dispune, de asemenea, de nave echipate cu acest sistem.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Adrian Sârbu: Ştii cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot şi cauţi Trump pe buletin. Cu Nicu şi Marcel rămâne cum am stabilit
-
Ciucă: Al doilea zbor privat plătit de Nordis pentru Ciolacu, acum la Madrid. Menţin apelul să se retragă
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
- Pe Coasta de Vest a SUA, GBI
Pentru a face faţă ameninţării unor rachete intercontinentale (ICBM), Statele Unite dispun de "interceptoare cu baza pe sol" (GBI, Ground Based Interceptor), destinate distrugerii la jumătatea traiectoriei a acestui tip de rachete lansate împotriva teritoriului american, cu ajutorul unui "vehicul de atac exo-atmosferic".
Cu toate că a fost mobilizat, acest sistem se confruntă, în continuare, cu numeroase eşecuri.
Aproximativ 30 de interceptori sunt staţionaţi la bazele Fort Greely, în Alaska, şi Vandenberg, în California. Deşi Coreea de Nord nu este considerată capabilă, în acest stadiu, să lovească în mod direct teritoriul american, secretarul american al Apărării Chuck Hagel a anunţat la jumătatea lui martie amplasarea a 14 GBI suplimentare pe Coasta de Vest, până în 2017.
- Pe Insula Guam, sistemul THAAD
Pentagonul a anunţat miercuri mobilizarea "în săptămânile următoare", pe Insula Guam, a unei baterii de rachete de tip THAAD (Terminal High Altitude Area Defense), în completarea protejării acestui teritoriu american faţă de o eventuală lovitură nord-coreeană.
Aflat în dotarea armatei americane începând din 2009, sistemul THAAD este conceput pentru interceptarea unor rachete ce pot atinge teoretic o rază de acţiune de până la 3.000 de kilometri, în momentul în care acestea se află în faza finală a traiectoriei, în atmosferă.
Montat pe un camion, sistemul cuprinde, în afară de interceptori, un radar în bandă X capabil să determine originea şi traiectoria unei rachete balistice.
- În Japonia şi în Coreea de Sus, sistemul PATRIOT
Dezvăluit lumii în timpul Războiului din Golf, în 1991, sistemul PATRIOT a fost modernizat în mod constant de atunci şi a atins, în prezent, versiunea PAC-3. El a fost conceput pentru interceptarea unor rachete cu o rază de acţiune de câteva sute de kilometri, ca de exemplu rachete de tip Scud, atunci când acestea se află în faza finală a traiectoriei, dar sistemul poate doborî şi avioane.
Fiecare rachetă de tip Patriot este dotată cu un focos exploziv care detonează în momentul în care se apropie de ţintă.
Japonia şi Coreea de Sud au achiziţionat amândouă acest sistem, pentru a face faţă ameninţării balistice nord-coreene.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Adevăratul "război" din Coreea, dus în şoaptă. Mărturii despre Kim Jong-un şi nord-coreeni - VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 21:59
-
astăzi, 21:38