Război proxy  Coreea de Sud sprijină Ucraina, în mod indirect, cu muniţie. Coreea de Nord promite întăriri Rusiei

  • Războiul dintre cele două Corei, care a durat din 1950 până în 1953, s-a încheiat printr-un armistiţiu, nu printr-un tratat de pace, lăsând cele două state în stare de război îngheţat, fiind separate printr-o zonă demilitarizată
  • Coreea de Sud este aliată cu Statele Unite, în timp ce Coreea de Nord este aliată cu Rusia (fosta URSS)
  • Relaţiile dintre cele două Corei sunt influenţate de tensiunile dintre SUA şi Rusia în contextul războiului ruso-ucrainean din 2022-2023.
  • Coreea de Sud ar putea sprijini Ucraina, în mod indirect, cu muniţie livrată şi obuze împrumutate Statelor Unite, iar Coreea de Nord a promis întăriri şi arme Rusiei putiniste pentru a învinge ţara democratică condusă de Zelenski.
Urmărește
843 afișări
Imaginea articolului Coreea de Sud sprijină Ucraina, în mod indirect, cu muniţie. Coreea de Nord promite întăriri Rusiei

Wikipedia Commons

Coreea de Sud a împrumutat muniţie Statelor Unite. Muniţia ar putea ajunge în Ucraina

Coreea de Sud a fost de acord să „împrumute” Statele Unite cu 500.000 de cartuşe de artilerie 

Seulul încearcă să minimizeze posibilitatea ca muniţia să ajungă în Ucraina, o mişcare care ar putea stârni critici interne la adresa preşedintelui Yoon Suk Yeol din partea alegătorilor. 

Coreea de Sud se află de şapte decenii în conflict îngheţat cu Coreea de Nord, o ţară dictatorială care este aliata Rusiei aflată în război cu Ucraina. 

Citând surse guvernamentale neidentificate, potrivit The Guardian, Dong-A Ilbo a declarat că Coreea de Sud a decis să împrumute obuzele în loc să le vândă - o abordare despre care crede că ar reduce probabilitatea ca acestea să fie livrate în cele din urmă Kievului.

Posibilitatea ca armele sud-coreene să poată fi folosite de Ucraina ar fi profund problematică pentru Yoon, deoarece ar încălca politica de lungă durată a ţării de a nu exporta arme în ţările aflate în război.

Oficialii din Seul au refuzat să comenteze raportul sau afirmaţiile ziarului că obuzele de artilerie de 155 mm vor fi folosite de SUA pentru a-şi umple stocurile.

Asistenţa sud-coreeană acordată Ucrainei a fost inclusă în documentele Pentagonului ce au fost dezvăluite recent.

SUA au monitorizat discuţiile interne dintre oficialii de securitate sud-coreeni de vârf care şi-au exprimat îngrijorarea că obuzele de artilerie îndreptate spre SUA ar putea ajunge în Ucraina.

Coreea de Nord, pregătită să trimită arme şi 100,000 de soldaţi drept întăriri pentru Rusia

Între timp, Casa Albă este preocupată de situaţia în care Coreea de Nord ar putea livra arme şi muniţie Rusiei, iar la schimb să primească alimente. 

Încă din vara anului trecut, Kim Jong-un a promis că va oferi întăriri Rusiei - 100.000 de soldaţi - pentru a învinge Ucraina, dar şi muncitori pentru a reconstrui clădirile distruse din Donbas. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici