Nemulţumirea populaţiei a crescut după ce lira libaneză a înregistrat valori minime, pierzând 70% din valoarea sa din octombrie, când au început protestele. Deprecierea monedei naţionale a scufundat ţara în cea mai grea criză economică din ultimele decenii.
Mulţi dintre cetăţenii libanezi au sărăcit drastic în ultimele luni din cauza deprecierii monedei, care era până de curând una dintre cele mai puternice şi stabile din zonă. Situaţia s-a agravat în perioada pandemiei, iar băncile au restricţionat retragerile de bani.
Protestele, care au fost suspendate pe perioada restricţiilor impuse de pandemia de Covid-19, au fost reluate zilele acestea şi au degenerat în violenţe de stradă.
În nordul oraşului Tripoli, autorităţile au dislocat armata pentru a restabilii calmul, iar protestatarii au aruncat cu pietre şi cocktailuri Molotov în sediile băncilor, considerate vinovate pentru problemele financiare ale Libanului.
În Beirut, unele dintre protestele care au început joi seară s-au transformat în confruntări de stradă între protestatari şi forţele de ordine. De asemenea, străzile din jurul Parlamentului au fost blocate de oameni şi sediile băncilor au fost incendiate.
Ca răspuns, guvernul a anunţat o serie de măsuri menite să stabilizeze valoarea monedei.