- Home
- Externe
- (23.07.2020, 11:00)
- Mihai Iorga
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Coronavirus în lume LIVE UPDATE 23 iulie. ONU: Un venit minim garantat în ţările slab dezvoltate ar putea încetini răspândirea coronavirusului
- Un venit minim garantat în ţările slab dezvoltate ar putea încetini răspândirea coronavirusului
- California a depăşit New York-ul la numărul de cazuri
- Situaţia în India devine problematică, Un nou record de cazuri în Brazilia
Urmărește
2823 afișări
Profimedia
Un venit minim garantat în ţările slab dezvoltate ar putea încetini răspândirea coronavirusului
Organizaţia Naţiunilor Unite a sugerat că un venit minim garantat distribuit către populaţia celor ai sărace ţări din lume ar putea incetini răspândirea coronavirusului. Un raport al Organizaţiei arată că un astfel de fond ar putea ţine acasă 2.7 miliarde de oameni din 132 de state aflate în curs de dezvoltare.
California a depăşit New York-ul la numărul de cazuri
Cel mai populat stat al SUA a raportat 12.807 de noi cazuri în ultimele 24 de ore, stabilind astfel un nou record negativ de la începutul pandemiei. Totalul cazurilor din California a ajuns la 413.000, depâşind astfel statul New York, epicentrul pandemiei de Covid-19 din SUA. De asemenea, California a raportat un număr record de decese într-o singură zi, alături de Alabama, Nevada şi Texas, informează Reuters. New York conduce la acest capitol, cu 32.000 de decese.
Situaţia în India devine problematică
India a depăşit 1.2 milioane de cazuri, conform unui raport al Ministerului Sănătăţii. Bilanţul morţilor a urcat la 30.000. Există şi veşti bune: 425.000 de cazuri sunt active, din totalul de peste un milion, cu o rată a vindecării ridicată - peste 63%.
Un nou record de cazuri în Brazilia
Brazilia, unde dintre cele mai afectate ţări de Covid-19, cu mai mult de 2.2 milioane de infectări, a raportat un record absolut de cazuri în ultimele 24 de ore - 67.000 de noi îmbolnăviri. Brazilienii au aproximativ 13.000 de decese, iar virusul afectează acum oraşele mici şi zonele izolate, acolo unde accesul la servicii medicale este redus.
Bilanţul a depăşit pragul de 15 milioane de infectări
Peste 15 milioane de cazuri de Covid-19 au fost confirmate în lume, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins.Cazurile globale au ajuns la 15.000.424, cu 617.832 de morţi. SUA au cel mai mare număr de cazuri, cu 3.915.780, urmate de Brazilia cu 2.159.654 şi de India cu 1.193.078. CITEŞTE MAI MULT AICI
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Bilanţul din Italia
În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 282 de cazuri de coronavirus şi nouă decese, potrivit Ministerului italian al Sănătăţii, citat de agenţia Adnkronos.
În momentul de faţă, în Italia sunt 12.322 de persoane care au coronavirus.
Până în prezent, Italia a efectuat 6.354.730 de analize pentru depistarea coronavirusului, fiind testate 3.807.771 de persoane.
Pandemia şi lockdown-ul ar putea cauza peste 200.000 de decese, în Marea Britanie
Pandemia de COVID-19 şi restricţiile ar putea cauza peste 200.000 de decese în Marea Britanie. Se estimează un total de 50.000 de decese, în primele 6 luni de pandemie. Întârzierea unui tratatent COVID-19, izolarea şi recesiunea duc către suicid şi violenţă domestică. Bolnavii de cancer sunt foarte afectaţi: cu 2.3 milioane de teste pentru depistarea cancerului mai puţin faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. CITEŞTE MAI MULT AICI
Este încă prea devreme pentru a estima mortalitatea totală legată de Covid-19 în Franţa
Este încă prea devreme pentru a evalua numărul exact al mortilor din cauza epidemiei Covid-19 din Franţa, în special din cauza incertitudinilor legate de decesele petrecute la domiciliu, avertizează miercuri Direcţia de Sănătate Publică, relatează Le Figaro.
"Numărul de decese asociate direct cu epidemia Covid-19 nu poate fi determinat cu exactitate în acest stadiu", concluzionează agenţia de sănătate într-un studiu privind supravegherea mortalităţii din Franţa, între 2 martie şi 31 mai.
În această perioadă, 18.861 de decese în spitale şi 10.335 de decese în casele de îngrijire medicală şi instituţiile medicale sociale au fost contabilizate oficial ca fiind legate de coronavirus, în total 29.186. Dar Direcţia de Sănătate Publică subliniază că această evaluare „este probabil să fie supraestimată”, deoarece unele decese din casele de îngrijire medicală erau doar „suspectate de Covid-19”. „În absenţa testelor PCR sistematice, unele decese declarate au fost probabil asociate greşit cu Covid-19”, consideră studiul.
Aproape 15 milioane de infecţii şi 600.000 de morţi de coronavirus în lume
Numărul de cazuri de Covid-19 a depăşit 14,9 milioane pe glob iar bilanţul morţilor a ajuns la 600.000, potrivit datelor raportate de universitatea americană Johns Hopkins.
300 de milioane de oameni riscă să fie afectaţi de Covid-19 în America de Sud
Pandemia nu dă semne de încetinire în America de Sud, a avertizat şeful Organizaţiei Pan Americane de Sănătate. 300 de milioane de oameni riscă să dezvolte complicaţii de la Covid-19, pe fondul unor probleme de sănătate deja existente, a explicat directorul Carissa Etienne. Un număr ridicat de infecţii cu Sars-Cov-2 este semnalat în Bolivia, Ecuador, Colombia şi Peru,
Suedia ia în calcul 3000 de morţi suplimentare
Suedia, care are deja unul din cele mai grave bilanţuri pe locuitor din lume, estimează într-un scenariu pesimist al Agenţiei Naţionale de Sănătate aproximativ 3.000 de noi decese cauzate de coronavirus, relatează AFP. Bilanţul Sars-Cov-2 în ţară a atins 5.646 de decese şi 78.166 de cazuri confirmate.
Statele Unite au raportat pentru prima dată în iulie peste 1000 de morţi în 24 de ore
Cel puţin 1120 de morţi cauzate de coronavirus au fost raportate în SUA marţi. Este pentru prima dată în luna iulie când numărul deceselor într-o singură zi trece de 1000. Potrivit New York Times, recorduri au fost înregistrate în state ca Nevada, Oregon şi Tennessee.
În total în SUA sunt peste 3.908.800 de cazuri de infecţie şi peste 141.945 de morţi. Florida, Louisiana şi Arizona conduc în topul statelor cu cele mai multe cazuri de Covid-19.
Donald Trump şi-a schimbat discursul despre Covid-19
Liderul de la Casa Albă, Donald Trump, i-a îndemnat pe americani să poarte măştile de protecţie şi a avertizat că lucrurile se vor înrăutăţi înainte de a se îmbunătăţi. Trump a mai subliniat într-o schimbare de discurs, care a atras atenţia presei, că ”portul măştilor are efect” şi arată ”patriotism”
Principalul imunolog din SUA nu a fost invitat de preşedintele american să participe la şedinţa grupului de lucru COVID-19.
Imunolog suedez: „Imunitatea în cazul COVID-19 durează şase luni”
Dr. Anders Tegnell a condus lupta Suediei împotriva coronavirusului. Principalul specialist în boli infecţioase din Suedia afirmă că imunitatea la COVID-19 durează doar 6 luni. Strategia suedeză funcţionează pe măsură ce virusul încetineşte, spune epidemiologul de stat al ţării.
OMS şi vaccinul anti coronavirus
Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi-a actualizat lista competitorilor mondiali care se luptă să creeze vaccinul împotriva noului coronavirus. Care sunt candidaţii
- Şi pentru că tot începe perioada concendiilor, trebuie să ştii ceva, daca vrei să pleci în vacanţă la bulgari. Dacă te îmbolnăveşti de COVID-19, te vei trata pe banii tăi.
La virusuri noi, măsuri noi
- Locuitorii unui oraş spaniol nu mai au voie să mănânce dulciuri, chipsuri sau să spargă seminţe pe străzi. Măsura ar putea-o pândi pe după colţ şi pe ţara noastră. România se află pe locul al doilea în topul consumatorilor europeni de seminţe, după Spania.
- Îngrijorările spaniolilor şi măsurile luate sunt îndreptăţite. Rata de răspândire a coronavirusului în Spania s-a triplat în trei săptămâni de la relaxarea restricţiilor. Au fost descoperite 21 de focare de infecţie cu coronavirus
- Nu doar oamenii au de suferit de pe urma pandemiei de COVID-19, ci şi animalele care sunt folosite pentru testarea vaccinului anti-coronavirus. Organizaţia pentru un comportament etic faţă de animale, cunoscută drept PETA, trage un semnal de alarmă. Aceasta avertizează că testarea vaccinului anti-COVID pe maimuţe trebuie să înceteze.
Mai mult, PETA spune că testele „mortale“ au ca efect apariţia de focare de infecţie
- Din păcate, virusul nu îi iartă nici pe cei care stau mai izolaţi, cum ar fi călugăriţele sau preoţii din sihăstrii. 12 călugăriţe de la o mănăstire din Michigan au murit într-o lună din cauza COVID-19. „A fost ca un foc mistuitor”.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Un nou studiu spune că te poţi infecta mai uşor cu Covid-19 acasă, decât în afara locuinţei. Explicaţia specialiştilor
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe