Coronavirus în lume: Peste 5.000 de persoane au murit. Spania va declara stare de urgenţă
- Covid-19 a îmbolnăvit 135.000 de oameni şi a ucis peste 5.000 pe tot globul, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii
- Numărul infecţiilor a ajuns la peste 15.000 în Italia, ţară unde au murit peste 1.000 de oameni
- Premierul canadian Justin Trudeau şi soţia sa, Sofie, se află în izolare, după ce ea a fost diagnosticată cu coronavirus
LIVE UPDATE. Pandemie de coronavirus în lume. Peste 135.000 de cazuri şi aproape 5.000 de morţi
UPDATE - Bilanţul epidemiei de coronavirus a ajuns la 79 de morţi în Franţa, iar numărul persoanelor infectate este de 3.661, anunţă Ministerul francez al Sănătăţii. Citeşte continuarea...
Update - Autorităţile italiene au raportat, vineri, 250 de decese în ultimele 24 de ore, un nou record negativ pentru ţara cu cele mai multe cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19 din afara Chinei. Citeşte continuarea...
Update - Preşedintele Braziliei anunţă că nu este infectat cu COVID-19, deşi iniţial presa a relatat că Jair Bolsonaro a fost testat pozitiv.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Cseke Attila: Sporul de antenă trebuie eliminat
-
Suspect arestat după ce ar fi înjunghiat mortal două persoane într-un parc din Germania
-
Avertismentul lansat de premierul polonez Tusk: UE trebuie să se înarmeze pentru a „supravieţui” unei lumi incerte
Update- Spania va declara stare de urgenţă timp de 15 zile, din cauza pandemiei de coronavirus, potrivit CNN.
Update - Preşedintele Braziliei este primul şef de stat infectat cu COVID-19. Jair Bolsonaro a fost testat pozitiv la scurt timp după ce şi secretarul lui de presă s-a îmbolnăvit. Bolsonaro şi Wajngarten au fost primiţi săptămâna trecută de Donald Trump, în Statele Unite. ( Citiţi mai mult)
Update - Prinţul Charles şi ducesa de Cornwall au anulat turneul de primăvară din cauza pandemiei de coronavirus.
Update - Cehia îşi închide graniţele cu Germania şi Austria şi declară stare de urgenţă. (Citiţi mai mult)
Update - Etiopia a înregistrat primul caz de coronavirus. Este vorba de un cetăţean japonez, în vârstă de 48 de ani, care a ajuns în ţara africană pe 4 martie.
Update - Tot mai mulţi lideri ai lumii lucrează de acasă din cauza pandemiei de coronavirus.
Premierul canadian Justin Trudeau, se află în izolare, după ce soţia lui, Sofie, a fost confirmată cu noul coronavirus.
Ministrul Sănătăţii din Marea Britanie, ministruul iranian al Sănătăţii, ministrul Culturii din Franţa şi preşedintele Parlamentului European s-au retras din viaţa publică, de asemenea.
Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, aşteaptă rezultatul testului pentru coronavirus.
Update - Premier League, Cupa Ligii şi Cupa Angliei au fost suspendate până la, cel puţin, 3 aprilie. În noaptea de joi spre vineri, antrenorul echipei Arsenal, Mikel Arteta, a fost diagnosticat pozitiv cu coronavirus. Vineri, jucătorul formaţiei Chelsea, Callum Hudson-Odoi, a fost diagnosticat şi el cu COVID-19.
Update - Au fost confirmate primele două cazuri de Covid-19, în Kazahstan.
Update -Toate cele 900 de biserici catolice din Roma au fost închise din cauza numărului uriaş de decese, care a ajuns la 1.016.
Adjunctul Papei Francisc, cardinalul Angelo De Donatis, a anunţat că decizia e valabilă până pe 3 aprilie şi le-a transmis credincioşilor să nu participe la slujba pe care o va oficia duminică Papa Francisc. Piaţa Sfântul Petru şi muzeele Vaticanului erau deja interzise turiştilor.
Măsurile nu sunt însă şi pe placul Suveranului Pontif.
Update - Şcolile şi universităţile din Israel vor fi închise. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat această măsură vineri. În Israel au fost confirmate până vineri 109 cazuri de coronavirus, însă nu a fost înregistrat niciun deces.
Update - Tenisul e şi el afectat de coronavirus. Competiţiile au fost anulate până în a doua jumătate a lunii aprilie. Indian Wells, Miami, Charleston, Bogota şi partidele din Fed Cup au fost amânate din cauza virusului.
Update - Mai multe imagini din satelit au arătat extinderea cimitirelor şi apariţia gropilor comune în Iran. Acest lucru sugerează că situaţia este chiar mai gravă decât susţin autorităţile. Pozele, publicate iniţial în The New York Times, arată extinderea unei noi părţi a unui cimitir din oraşul iranian Qom. Autorităţile au negat acuzaţiile.
Potrivit ultimului bilanţ, peste 10.000 de iranieni au fost infectaţi cu coronavirus, iar 429 au murit.
Update - Sophie Gregoire, soţia premierului canadian Justin Trudeau, a fost infectată cu COVID-19, în contextul în care aceasta avea simptome şi a fost testată pozitiv pentru noul coronavirus.
Zi neagră pentru Italia. Numărul morţilor a depăşit pragul de 1.000
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat pandemie
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a stabilit, miercuri, că situaţia generată de noul coronavirus este pandemie, în contextul în care s-au înregistrat cazuri de infecţii în aproape toate ţările lumii.
Potrivit OMS, o pandemie este răspândirea la nivel mondial a unei noi boli şi apare atunci când un virus apare şi se răspândeşte în întreaga lume, iar majoritatea oamenilor nu au imunitate la el. Virusurile care au provocat pandemii din trecut provin de obicei de la virusuri gripale animale.
Conform planului OMS pentru pregătirea pandemiei, după declararea acesteia, guvernele naţionale trebuie să se asigure de „mobilizarea completă a sistemelor de sănătate, a instalaţiilor şi mobilizarea angajaţilor din sistemul medical naţional”.
De asemenea, OMS transmite că trebuie să „distribuie echipament de protecţie” şi să „distribuie antivirale şi alte materiale medicale în conformitate cu planurile naţionale".
Când OMS a declarat o pandemie pentru focarul de gripă H1N1 în 2009, decizia a fost criticată de unele ţări, care au considerat că decizia a provocat panică inutilă, scrie The Guardian.
Ea a dus la pierderea financiare din cauza cheltuielilor pentru vaccinuri pentru o tulpină de gripă care s-a dovedit a fi uşoară şi relativ uşor de controlat.
Care este impactul economic al unei pandemii
Potrivit Băncii Mondiale, costul global anual al pandemiilor, de la cele moderate până la cele severe, este de aproximativ 570 miliarde de dolari americani sau 0,7 la sută din veniturile lumii.
Foto: Profimedia Images
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO