Coronavirus: mărcile de lux, în prima linie a luptei cu pandemia

  • Marile branduri de modă şi cosmetice furnizează sau produc gel, măşti şi echipament.
  • Sectorul nu cunoaşte şomajul parţial.
  • Acţiunile sunt însoţite de măsuri sociale.
Urmărește
530 afișări
Imaginea articolului Coronavirus: mărcile de lux, în prima linie a luptei cu pandemia

Coronavirus: mărcile de lux, în prima linie a luptei cu pandemia

 Urmează fabricarea măştilor chirurgicale şi FFP2, care necesită aprobarea delegaţiei generale a Ministerului Armamentului (sunt necesare trei luni, dar termenul urmează să fie scurtat). În plus, mărcile de lux reuşesc ceea ce nu le iese uneori autorităţilor: să aducă faimoasele articole de negăsit din China.

"Odată ce primim certificările, vom începe producţia de măşti în atelierele Balenciaga din Paris şi în fabrica noastră Yves Saint Laurent din Angers", anunţă multinaţionala Kering. Între timp, grupul a adus 3 milioane de măşti din China, în timp ce gigantul global LVMH a comandat 40 de milioane de astfel de protecţii, livrările acoperind câteva săptămâni începând cu 30 martie. Grupul lui Bernard Arnault, care mobilizează câteva sute de persoane pentru a găsi parteneri industriali în întreaga lume, multiplică operaţiunile: comandarea a 261 de aparate de respirat în China, pentru a fi livrate spitalelor în aprilie, echiparea de către Bulgari cu un microscop 3D a Spitalului Spallanzani din Roma, donarea de echipament de protecţie de către Hennessy, etc.
 
L'Oréal susţine că şi-a pus infrastructura din Franţa şi China la dispoziţia autorităţilor pentru a comanda echipamente medicale în cantităţi mari, inclusiv câteva sute de aparate de respirat şi zeci de milioane de măşti.
 
Hermès a donat 20 de milioane de euro spitalelor. Printre numeroasele iniţiative similare din întreaga lume, 10 milioane dolari din partea Ralph Lauren Foundation din Statele Unite, în timp ce designerul de modă italian Giorgio Armani mobilizează fabricile sale de prêt à porter pentru fabricarea de haine de spital, la care adaugă o donaţie de 2 milioane de euro către mai multe spitale din Italia.
 
Grupul L'Oréal a anunţat că toate locurile de muncă vor fi menţinute şi că nu va recurge la şomaj parţial până la sfârşitul lunii iunie, în ciuda opririi totale a activităţii celor 3.000 de angajaţi din Franţa (din 13.400). Hermès va menţine, de asemenea, salariile celor 15.500 de angajaţi din întreaga lume, fără a recurge la diverse ajutoare publice.
 
La fel şi Chanel, care pune la dispoziţie cele 50.000 de măşti pe care le deţine. Totodată, casa de modă a anunţat o donaţie de 1,2 milioane de euro pentru unităţile spitaliceşti şi ambulanţe. Atelierele sale spun că sunt gata să producă măşti şi combinezoane de protecţie. Din nou, trebuie însă aşteptată certificarea materiilor prime şi a prototipurilor.
 
Foto: JDD

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici