CORONAVIRUS. Numărul celor care au sunat la numărul de urgenţă l-a depăşit pe cel de la atacurile din 11 septembrie, în New York

Coloana sonoră din New York a inclus întotdeauna sunetul sirenelor ambulanţe. Dar acum, cu multe dintre afacerile oraşului închise şi cu locuitorii închişi în case , urletul nesfârşit are un ecou mai mare pe străzile pustii. Odată cu creşterea cazurilor de coronavirus, dispecerii de la urgenţă iau decizii de viaţă sau de moarte, alegând cine merge la un spital şi cine rămâne acasă. Din zeci de interviuri cu paramedici, oficiali ai departamentului de pompieri din New York şi reprezentanţi ai sindicatelor reiese că sistemul nu îi poate trata pe toţi.

Urmărește
281 afișări
Imaginea articolului CORONAVIRUS. Numărul celor care au sunat la numărul de urgenţă l-a depăşit pe cel de la atacurile din 11 septembrie, în New York

Numărul celor care au sunat la numărul de urgenţă l-a depăşit pe cel din 11 septembrie, în America

„Mă îngrozesc cazurile pe care le-am dus la spital, dar şi cele rămase acasă. Sincer, nu ştiu câţi vor supravieţui”, spune Phil Suarez, care este paramedic în New York de 26 de ani şi a asistat la eforturile de salvare de la 11 septembrie 2001, alte atacuri teroriste şi, mai târziu, a servit în războiul din Irak.

În câteva zile, sistemul 911 al oraşului a fost copleşit de apeluri. De obicei, sistemul livrează aproximativ 4.000 de servicii medicale de urgenţă pe zi. Joi, dispecerii au primit mai mult de 7.000 de apeluri, un volum care nu a mai fost văzut de la atacurile din 11 septembrie. Recordul numărului de apeluri dintr-o zi a fost depăşit de trei ori în ultima săptămână.

Din cauza volumului, lucrătorii medicali de urgenţă iau decizii de viaţă sau de moarte cu privire la cine este suficient de bolnav pentru a fi dus în camerele de urgenţă aglomerate. Restul rămân în urmă. Paramedicii au descris scene sumbre de când New York City a devenit epicentrul pandemiei coronavirusului din Statele Unite, cu peste 30.000 de cazuri începând de sâmbătă şi 672 de decese.

Virusul a urcat procedurile tradiţionale ale serviciilor medicale de urgenţă la o viteză ameţitoare. Paramedicii care au transportat cândva oameni cu cele mai uşoare boli medicale la spitale încurajează acum pe oricine nu este bolnav critic să rămână acasă. Când adulţii mai în vârstă apelează cu o problemă medicală, paramedicii se tem să îi ducă în camera de urgenţă, unde ar putea fi expuşi la virus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici