- Home
- Externe
- (04.05.2020, 15:51)
- Bogdan Ciucă
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Coronavirus. Restricţiile generale mai afectează doar şase ţări din lume. România, printre ele
Restricţiile au fost relaxate în majoritatea ţărilor europene. Condiţii mai stricte de distanţare socială se mai aplică doar în şase ţări, printre care Franţa, Belgia şi Spania. În plin varf al pandemiei, izolarea a afectat până la jumătate din umanitate.
Urmărește
2439 afișări
Coronavirus. Izolarea generală mai afectează doar şase ţări din lume. România, printre ele
Odată cu începerea iesirii din izolare, luni, a mai multor ţări (India, Italia, Portugalia, Grecia, Tunisia, Malaezia, Liban, etc.), lista celor în care este inca interzis pe tot teritoriul iesirea din case fara motive justificate a fost redusa, potrivit Les Echos, la şase ţări: România, Maroc, Marea Britanie (care ar putea uşura restricţiile joi), Franţa, Belgia şi Spania. Ultimele trei tari îşi vor începe iesirea din izolare începând cu 11 mai, după ce au fost printre primele care au aplicat-o la jumătatea lunii martie.
Restaurantele se redeschid
Iesirea din izolare a început deja în alte ţări europene, în special în Germania, unde se redeschid muzeele şi lăcaşurile de cult, precum şi şcolile din anumite landuri. Restaurantele s-au redeschis deja în Elveţia.
În restul lumii, izolarea strictă se mai aplică doar în Filipine şi Argentina dar doar în anumite regiuni. În Statele Unite, unde nouă din zece state federale au luat măsuri stricte de izolare, 35 dintre ele au început să uşureze măsurile, Texas ajungând chiar până la redeschiderea restaurantelor.
Africa sub-sahariană, unde izolarea nu a fost aplicată strict decat in Africa de Sud şi Rwanda, a început, de asemenea, să uşureze restricţiile, inclusiv în aceste două ţări.
Cele cinci ţări europene şi Marocul, aflate încă în izolare câteva zile, reprezintă o populaţie combinată de aproximativ 240 de milioane de oameni. În total, aproximativ 2 miliarde de oameni au fost limitaţi acum şase săptămâni, în ţări la fel de diverse precum Argentina, Luxemburg, Indonezia, Austria, Israel şi Arabia Saudită. Izolarea a afectat chiar 4 miliarde de persoane în vîrful crizei, la sfârşitul lunii martie, în 130 de ţări, inclusiv cele în care a fost doar „civică”, adică bazată pe măsuri voluntare de distanţare sociale (Germania, Elveţia, Canada, Turcia, Japonia, Coreea de Sud, Taiwan etc.) şi asociate cu închiderea locurilor publice.
Strategii diverse
Încet, iesirea din izolare se aplică şi în cazul afacerilor considerate neesenţiale, în special a saloanelor de infrumusetare, a şantierelor şi fabricilor şi, uneori, chiar a cafenelelor şi a restaurantelor.
Pe de altă parte, dacă unele ţări redeschid şcolile, altele consideră că este de preferat să aştepe sau chiar să amâne până în septembrie. Cele mai multe săli de sport, lăcaşuri de cult sau cultură rămân închise în toată lumea. De asemenea, majoritatea graniţelor rămân închise şi ele.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe