„Ne dorim cu disperare să se termine cu această pandemie, dar COVID-19 în mod clar nu a terminat cu noi. Iar bătălia trebuie să dureze mai mult”, a spus Dr. Rochelle Walensky, directorul Centrelor americane pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), săptămâna aceasta.
Cel puţin 2,6% din populaţia lumii a fost infectată cu SARS-CoV-2, procentul real fiind probabil mai mare din cauza numărului limitat de teste din multe locuri. Dacă numărul persoanelor infectate ar fi o ţară, ar fi al optulea cel mai populat stat din lume, după Nigeria, potrivit unei analize Reuters.
A fost nevoie de peste un an pentru ca numărul cazurilor de COVID-19 să ajungă la 100 de milioane, în timp ce următoarele 100 de milioane au fost raportate în puţin peste şase luni, potrivit analizei. Pandemia a dus la decesul a 4,4 milioane de oameni.
Ţările care raportează cele mai multe cazuri în media pe şapte zile – Statele Unite, Brazilia, Indonezia, India şi Iran – reprezintă aproximativ 38% din toate cazurile globale.
Persoanele nevaccinate reprezintă aproape 97% din cazurile severe de COVID-19.
Ţările din Asia de Sud-Est raportează, de asemenea, o creştere a numărului de cazuri. Cu doar 8% din populaţia lumii, regiunea raportează în fiecare zi aproape 15% din toate cazurile globale, potrivit unei analize Reuters.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) caută 11,5 miliarde de dolari pentru a combate varianta Delta, arată un proiect de raport văzut de Reuters.