Corupţia a favorizat apariţia mişcărilor radicale precum SI sau Boko Haram, potrivit unui raport Transparency International

Guvernele occidentale trebuie să lupte împotriva corupţiei care a contribuit, în Irak, Libia şi Nigeria, la apariţia mişcărilor radicale cum ar fi reţeaua Stat Islamic (SI) sau organizaţia Boko Haram, a denunţat Transparency International.

Urmărește
682 afișări
Imaginea articolului Corupţia a favorizat apariţia mişcărilor radicale precum SI sau Boko Haram, potrivit unui raport Transparency International

Corupţia a favorizat apariţia mişcărilor radicale precum SI sau Boko Haram, potrivit unui raport Transparency International (Imagine: Shutterstock)

"Mişcările radicale cum ar fi reţeaua Stat Islamic prosperă atunci când oamenii îşi pierd toată încrederea în cei care sunt la putere, când responsabilii profită de sărăcia majorităţii, când poliţia exploatează mai degrabă decât să protejeze şi când oportunităţile economice sunt acaparate de o minoritate", a subliniat organizaţia într-un raport al filialei sale britanice, intitulat "Marele punct de cotitură: corupţia şi apariţia extremismului violent".

Organizaţia a mai notat că organizaţii precum Stat Islamic şi Boko Haram se folosesc de corupţie pentru a recruta, prezentându-se ca o alternativă la autorităţile corupte.

"Combaterea corupţiei ar trebui să fie prioritatea", se arată în raportul organizaţiei, care mai sublinizază că "sunt măsuri practice care pot fi luate în mod diplomatic cum ar fi refuzul acordării de vize sau îngheţarea activelor pentru a începe lupta împotriva corupţiei la nivelul elitelor".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici