- Home
- Externe
- BEIJING/HONG KONG, (04.07.2019, 08:09)
- Andrei Vacaru
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cotidianul China Daily, deţinut de Partidul Comunist Chinez, acuză Occidentul pentru tensiunile din Hong Kong
Cotidianul China Daily, deţinut de Partidul Comunist Chinez, a acuzat joi guvernele occidentale că s-ar afla în spatele protestelor masive din Hong Kong, pe fondul tensiunilor dintre China şi Marea Britanie cu privire la situaţia din fosta colonie britanică, informează Reuters.
Urmărește
949 afișări
China Daily, deţinut de Partidul Comunist Chinez, acuză Occidentul pentru tensiunile din Hong Kong
„Ideologii din guvernele occidentale nu se opresc niciodată din eforturile de a încuraja revolte împotriva guvernelor care nu sunt pe placul lor, chiar dacă acţiunile lor au cauzat haos în ţări din America Latină, Africa, Orientul Mijlociu şi Asia”, susţin jurnaliştii cotidianului într-un editorial. „Acum ei încearcă acelaşi lucru şi în China”, au adăugat aceştia.
Cotidianul mai acuză Occidentul de instigare la revoltă împotriva Guvernului din Hong Kong, „ca mod de a pune presiune pe Guvernul central”. „Comportamentul violent al acestor agitatori occidentali calcă în picioare statul de drept şi ordinea socială din Hong Kong”, se mai arată în editorial.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Un avion sud-coreean cu 181 de persoane la bord s-a prăbușit la aterizare în sud-vestul Coreei de Sud, spun oficialii. Cel puțin 122 de oameni au murit. Bilanțul e în creștere
-
Ministrul de Externe al Germaniei, despre “flota fantomă” a Rusiei şi necesitatea sancţiunilor
-
Telegram blochează accesul la canalele media de stat din Rusia în mai multe ţări din UE
-
Avion prăbuşit în Coreea de Sud. La bord se aflau 175 de pasageri şi şase membri ai echipajului
Comentariul China Daily vine pe fondul tensiunilor dintre China şi Marea Britanie, în contextul protestelor masive din Hong Kong, cauzate de un proiect de lege, suspendat între timp, care ar fi permis extrădarea cetăţenilor din Hong Kong către China.
Guvernul Marii Britanii a avertizat, marţi, China că vor exista „consecinţe grave” în cazul în care nu respectă acordul din anul 1984, prin care provincia Hong Kong beneficiază de autonomie sporită.
„Hong Kong face parte din China şi trebuie să acceptăm acest lucru. Dar libertăţile Hong Kong-ului sunt înscrise într-o declaraţie comună. (...) Ne aşteptăm ca acest acord juridic cu caracter obligatoriu să fie onorat; dacă nu se va întâmpla acest lucru, vor fi consecinţe grave”, a declarat ministrul britanic de Externe, Jeremy Hunt.
În replică, Geng Shuang, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe a spus că declaraţiile lui Hunt sunt „neruşinate”. „Să spui că Marea Britanie se luptă pentru drepturile cetăţenilor din Hong Kong este o neruşinare. Aş vrea să îl întreb pe domnul Hunt: în perioada colonială exista democraţie în Hong Kong? Cetăţenii nu aveau nici măcar dreptul să protesteze atunci”, a spus acesta.
Proteste violente au loc în Hong Kong de câteva săptămâni. Mitingurile au început din cauza unui proiect de lege care prevedea facilitarea extrădărilor din Hong Kong spre China, dar treptat s-au transformat într-o contestare generală a Guvernului susţinut de Beijing.
Fostă colonie britanică, Hong Kong-ul a fost cedat Chinei de către Marea Britanie în anul 1997, cu condiţia ca acest teritoriu să păstreze „un nivel ridicat de autonomie, cu excepţia afacerilor externe şi a domeniului apărării” pentru o perioadă de 50 de ani. Astfel, acest teritoriu are un sistem legislativ diferit de cel al Chinei, prin intermediul principiului „O ţară, două sisteme”.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: CNN: Putin își cere scuze pentru „tragicul” accident al Azerbaidjan Airlines „fără a-și recunoaște responsabilitatea”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Un reactor de la centrala nucleară Kozlodui, care s-a oprit automat din cauza unei anomalii tehnice, a fost repornit
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israel evacuează forțat ultimul spital funcțional din nordul Fâșiei Gaza și declară că era „un bastion al teroriștilor Hamas”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
PROSPORT.RO
Care sunt cele două CUVINTE din limba română pe care le-ai folosit greșit până acum. Le auzi tot timpul de sărbători
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe