- Home
- Externe
- (27.03.2020, 16:35)
- Bogdan Nicolai
COVID-19: 5 mari motive de speranţă
- Infecţia primară cu SARS-CoV-2 ne-ar putea proteja de expunerile ulterioare
- 45 de voluntari sănătoşi vor primi un vaccin care conţine un segment de cod genetic copiat din SARS-CoV-2
- Este posibil ca medicii să poată folosi o metodă veche numită „terapie cu anticorpi pasivi” pentru a trata COVID-19
Urmărește
7302 afișări
DE PUBLICAT SITE - COVID-19: 5 mari motive de speranţă.
Numărul deceselor din cauza COVID-19 este în creştere, la fel şi numărul total de cazuri. În contextul acestei pandemii globale, avem sentimentul copleşitor că toate informaţiile pe care le primim sunt apocaliptice. Dar chiar în acest moment, cei mai importanţi experţi în virusologie încercare să înţeleagă, să trateze şi să prevină noul coronavirus, arată Medical News Today. Să aruncăm o scurtă privire asupra unora dintre rezultatele notabile.
1. Infecţia primară ne-ar putea proteja de expunerile ulterioare, lucru vital pentru succesul vaccinului
Oamenii de ştiinţă au reinfectat patru maimuţe cu virusul la 28 de zile de la infecţia iniţială. Un total de „96 de tampoane nazofaringiene au fost testate negativ după reexpunerea la SARS-CoV-2”, raportează cercetătorii. Eutanasia şi necropsia uneia dintre maimuţe au confirmat aceste rezultate.
„Rezultatele noastre au indicat că infecţia primară cu SARS-CoV-2 ne-ar putea proteja de expunerile ulterioare, lucru vital pentru succesul vaccinului”, conchid autorii studiului.
2. Un vaccin este în proces, mai mult în curs
În prezent, are loc testarea pe oameni a unui potenţial vaccin SARS-CoV-2. Institutele Naţionale de Sănătate (NIH) au finanţat studiul, care se desfăşoară la Kaiser Permanente Washington Health Research Institute din Seattle. În proces, 45 de voluntari sănătoşi vor primi un vaccin care conţine un segment de cod genetic copiat din SARS-CoV-2. Deoarece vaccinul nu conţine efectiv SARS-CoV-2, participanţii nu vor dezvolta COVID-19.
Oficialii guvernamentali avertizează că poate dura 12-18 luni înainte ca vaccinul să ajungă pe piaţă şi explică că scopul principal al acestui proces este să se asigure că nu există efecte secundare grave. În acelaşi timp, în multe alte locuri de pe glob, cercetătării caută un vaccin.
3. Sistemul nostru imunitar ar putea învinge virusul
Un nou studiu de caz, apărut în revista Nature Medicine, documentează cazul unui pacient cu COVID-19 care s-a recuperat din afecţiune în câteva zile.
Pacienta era o femeie de 47 de ani care a contractat virusul în Wuhan, China, iar cercetătorii au examinat răspunsul imun al acesteia în efortul lor de a-i înţelege recuperarea.
Prof. Katherine Kedzierska, şefa Laboratorului de celule T umane la Departamentul de Microbiologie şi Imunologie al Doherty Institute din Melbourne, Australia, şi colegii ei au descoperit o creştere a imunoglobulinei G - cel mai frecvent tip de anticorp - în probele de sânge ale femeii. Oamenii de ştiinţă au detectat, de asemenea, un număr mare de celule imune cheie.
4. Măsurile de precauţie din spitale funcţionează
Cercetătorii din Hong Kong au evaluat impactul pe care focarul l-a avut asupra 43 de spitale publice de acolo. Numerele sunt încurajatoare: în primele 6 săptămâni de la începutul focarului, 413 lucrători din domeniul sănătăţii s-au ocupat de 42 de cazuri confirmate de COVID-19. Dintre aceşti angajaţi, 11 au avut o expunere neprotejată la noul coronavirus. Ca urmare a implementării celor mai bune practici pentru controlul infecţiilor, niciun membru al personalului medical nu a luat virusul în perioada de studiu. În plus, nu a apărut infecţii dobândite în spital.
Dr. Vincent C.C. Cheng, de la Departamentul de Microbiologie de la Spitalul Queen Mary din Hong Kong, şi colegii săi concluzionează:
„Măsurile adecvate de control al infecţiei în spital pot preveni transmiterea noului coronavirus. Igiena mâinilor, purtarea măştilor chirurgicale în spital şi utilizarea adecvată a echipamentului de protecţie la contactul cu pacienţii sunt măsuri cheie de control al infecţiilor din spitale.
5. O metodă veche ar putea combate COVID-19
Câteva cercetări respectabile, prezentate în The Journal of Clinical Investigation, arată că este posibil ca medicii să poată folosi o metodă veche numită „terapie cu anticorpi pasivi” pentru a trata COVID-19.
Virusulogii care au autorizat lucrarea spun: „Desfăşurarea acestei opţiuni nu necesită nicio cercetare sau dezvoltare”, deoarece metoda a existat încă din anii ’30. Metoda presupune colectarea de sânge de la o persoană care a avut virusul şi s-a recuperat din acesta. Folosind serul (partea care conţine anticorpi pentru combaterea infecţiei), cercetătorii speră să poată injecta o altă persoană, prevenind astfel o infecţie sau contribuind la combaterea acesteia.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Micile detalii fac diferența. Ce să NU faci la un interviu de angajare
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe