Potrivit cotidianului, care citează surse de rang înalt pe care nu le-a identificat, ţările CCG ar putea organiza un summit pentru a anunţa acest ajutor pentru cele două ţări mai puţin favorizate ale acestui grup regional.
CCG include în afară de Bahrain şi sultanatul Oman, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Qatarul şi Kuwaitul, care au strâns aproximativ 1.350 de miliarde de dolari în plus în ultimii ani, graţie creşterii preţului petrolului, potrivit estimărilor.
Programul în discuţie vizează „ameliorarea condiţiilor economice şi sociale din cele două ţări, înfiinţarea de locuri de muncă şi modernizarea serviciilor publice”, potrivit al-Qabas.
Acesta preconizează, de asemenea, ca solicitanţii de locuri de muncă din Oman şi Bahrain să aibă prioritate în celelalte patru ţări din Golful Persic.
Cotidianul nu oferă o estimare în cifre a acestui program de ajutor.
Prinţul moştenitor al Bahrainului, Salman ben Hamad al-Khalifa, a efectuat o scurtă vizită în Kuwait marţi, la conducerea unei delegaţii din care au mai făcut parte miniştrii de Externe şi de Finanţe, precum şi preşedintele consiliului pentru dezvoltare economică, şi urmează să se deplaseze miercuri la Riyad.
Cu resurse petroliere limitate, sultanatul Oman şi Bahrainul sunt cele mai mici dintre cele şase ţări CCG.
Contestarea a intrat în cea de-a treia săptămână în Bahrain, unde manifestanţii cer o schimbare politică în acest arhipelag cu majoritate şiită guvernat de peste 200 de ani de dinastia sunnită Al-Khalifa.
La Mascat, militanţii au început marţi seara un protest pentru a denunţa corupţia, după o intervenţie a armatei pentru a debloca portul oraşului industrial Sohar, situat la nord de capitală.