- Home
- Externe
- (12.05.2021, 19:04)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Creşte activitatea nucleară în reactorul distrus de la Cernobîl. Mesajul oamenilor de ştiinţă
- Oamenii de ştiinţă au înregistrat o creştere a activităţii nucleare în reactorul distrus la centrala de la Cernobîl, de când a fost acoperit în 2017.
- Aceştia au anunţat că nivelul nu depăşeşte standardele de siguranţă.
- Oamenii de ştiinţă spun că această creştere a fluxului de neutroni a fost înregistrată într-o unitate în care a intrat combustibilul nuclear din reactorul distrus, posibil în timpul instalării unui nou adăpost deasupra reactorului.
Urmărește
4687 afișări
Creşte activitatea nucleară în reactorul distrus de la Cernobîl. Mesajul oamenilor de ştiinţă
Personalul centralei a declarat că această creştere a „densităţii fluxului de neutroni”, care, dacă ar fi semnificativă, ar putea indica o reacţie nucleară necontrolată, nu ar reprezenta o ameninţare a unui astfel de eveniment pe baza calculelor matematice, potrivit Reuters.
Nivelurile ridicate de radiaţii şi daune înseamnă că nu este posibil să se determine cu exactitate situaţia de sub blocul distrus. „După înfiinţarea unui nou spaţiu de siguranţă care a fost în poziţia proiectată de mai bine de patru ani, se observă de fapt o creştere a densităţii fluxului de neutroni”, au declarat oamenii de ştiinţă de la Institutul Ucrainean pentru Probleme de Siguranţă ale Centralelor Nucleare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Oradea este noul oraș-vedetă al României. Ce a contribuit la dezvoltarea sa și cum a ajuns în „Cities of Tomorrow”
-
Papa Francisc cere deschiderea unei anchete privind un posibil act de genocid comis de Israel în Gaza
-
Rusia atacă masiv reţeaua electrică a Ucrainei. 120 de rachete şi 90 de drone, lansate
-
Coreea de Nord ar putea ajunge să trimită Rusiei 100.000 de soldaţi pentru războiul împotriva Ucrainei
„În prezent, citirile senzorilor din toate încăperile arată valori stabile, fără o tendinţă ascendentă. Nivelurile actuale nu reprezintă o ameninţare a unei reacţii în lanţ care se autosusţine", au declarat reprezentanţii centralei de la Cernobîl.
Oamenii de ştiinţă de la Institutul Ucrainean pentru Probleme de Siguranţă ale Centralelor Nucleare au declarat că înainte de a începe lucrările de instalare a noului adăpost la sfârşitul anului 2016, combustibilul a fost răcit de apa de ploaie, care dispăruse de atunci.
„Pe baza estimărilor predictive, este de aşteptat ca în viitor să existe o creştere a densităţii fluxului de neutroni, care va fi determinată de procesul de pierdere a umezelii”, au spus ei într-un comunicat.
„Datele experimentale actuale au confirmat această ipoteză ştiinţifică”, au spus ei, adăugând că au studiat şi monitorizat cu atenţie unitatea avariată.
Al patrulea rector de la Cernobîl, la 108 km nord de capitala Kiev, a explodat în aprilie 1986 în timpul unui test de siguranţă greşit, reprezentând cel mai grav accident nuclear din lume. Au fost răspândiţi nori de radiaţii în toată Europa şi zeci de mii de oameni au fost obligaţi să evacueze zonele afectate.
Citește pe alephnews.ro: Peste 10.000 de absolvenți de Medicină susțin astăzi Examenul de Rezidențiat. Ce specializări au cele mai multe posturi scoase la concurs
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Béla Károlyi, legendarul antrenor de gimnastică, a murit la 82 de ani. Nadia Comăneci: „M-a ghidat spre performanța istorică a primului 10 perfect și mi-a schimbat viața pentru totdeauna”
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Ce afaceri are în România stră-strănepotul marelui poet Mihai Eminescu. El se ocupă de o afacere de familie, cu o tradiţie care datează din anii 1800
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gabriela Lucuțar a postat un VIDEO cu Silviu Prigoană, după înmormântarea lui. S-a viralizat rapid!
CANCAN.RO
Prognoza Accuweather actualizată iarnă 2024/2025: Când ninge în București – în decembrie, ianuarie și februarie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 17:09
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 998. Rusia lansează un atac masiv cu rachete şi drone asupra Ucrainei / Rusia produce drone termobarice, cu efecte devastatoare asupra civililor / Coreea de Nord ar putea ajunge să trimită Rusiei 100.000 de soldaţi pentru războiul împotriva Ucrainei
-
astăzi, 17:05
Ciucă, atac la Ciolacu după scrisoarea despre Simion: Mai că l-a făcut erou