Creşte costul vieţii în Marea Britanie: studenţii la Medicină fac economii la mâncare şi încălzire

Studenţii la medicină sunt nevoiţi să reducă cheltuielile zilnice de bază, cum ar fi mâncarea, îmbrăcămintea şi încălzirea locuinţelor, pentru a supravieţui creşterii costului vieţii.

Urmărește
492 afișări
Imaginea articolului Creşte costul vieţii în Marea Britanie: studenţii la Medicină fac economii la mâncare şi încălzire

Asociaţia medicală britanică a constatat că 60% dintre studenţii la medicină sunt nevoiţi să facă economii la alimentele de bază, iar un procent similar (53%) lucrează în timpul semestrului pentru a plăti facturile şi pentru a nu rămâne flămânzi, relatează Sky News.

Millicent Metz şi-a luat două locuri de muncă pentru a se menţine pe linia de plutire, în paralel cu ultimul an de studii la facultatea de medicină lucrând la un cabinet de medicină generală şi ca prim-ajutor. Tânăra de 24 de ani a declarat pentru Sky News: „În afară de bursa NHS, de munca şi de faptul că lucrăm şi în plus primim nişte bani de la Student Finance, nu ne acoperă pentru chiria medie din Londra. Nu ştiu de unde cred ei că vin aceşti bani magici (pentru chirie - n.r.). Şi nu avem unde să mergem în altă parte”.

Asociaţia Medicală Britanică a constatat că 60% dintre studenţii la medicină sunt nevoiţi să facă reduceri la alimentele de bază, un procent similar (53%) fiind nevoiţi să lucreze în timpul semestrului pentru a plăti facturile şi pentru a nu rămâne flămânzi.

Pe lângă faptul că trebuie să se lupte cu chiria lunară, Millicent atrage atenţia asupra problemei costurilor de transport pentru medici.

„În momentul de faţă, mă aflu la un cabinet de medicină de familie care se află la o oră de mers cu autobuzul. Dacă iau autobuzul în fiecare zi, înseamnă 1,65 lire sterline pentru fiecare drum, patru zile pe săptămână - o cheltuială pe care nu o voi vedea timp de câteva săptămâni. Sunt destul de mulţi bani”, spune ea.

La fel ca toţi studenţii universitari cu normă întreagă din Anglia, pentru primii patru ani de studii, studenţii la medicină au dreptul la 9.706 lire sterline în afara Londrei sau până la 12.667 lire sterline în Londra, dacă locuiesc departe de casă.

Studenţii la medicină primesc, de obicei, bursa NHS în anii cinci şi şase de studiu, care include o bursă de 1.000 de lire sterline, care nu este condiţionată de venituri, şi o bursă condiţionată de venituri de până la 2.643 de lire sterline în afara Londrei, sau de până la 3.191 de lire sterline în Londra, dacă locuiesc departe de casă.

Bursa NHS oferă alocaţii suplimentare, cum ar fi pentru îngrijirea copiilor, călătorii şi cazare, şi există pentru a ajuta studenţii să gestioneze deficitele dintre veniturile şi cheltuielile lor.

Studenţii la medicină pot accesa, de asemenea, „un împrumut de întreţinere redus” de la Student Finance England în ultimii ani.

Acest lucru înseamnă că veniturile lor se reduc semnificativ în ultima parte a cursurilor, exact în momentul în care, potrivit BMA, ei sunt în stagii clinice în NHS şi au mai puţin timp pentru a lucra.

Omolara Akinawonnu, copreşedinte al Comitetului pentru studenţii medicinişti al BMA, a declarat: „Nu am mai fost niciodată în această situaţie: Vedem că studenţii taie din cheltuielile esenţiale, cum ar fi mâncarea şi încălzirea, dar ştim că există costuri grele asociate cu medicina, costul călătoriilor, costul parcării, al halatelor şi diverse alte lucruri asociate cu efectuarea unei diplome de medicină. Acest lucru va fi doar exacerbat din cauza crizei costului vieţii. O mulţime de studenţi au două locuri de muncă în timpul semestrului, când ar trebui să fie în stagii clinice şi să se concentreze asupra studiilor, ceea ce va avea un impact asupra studiilor lor, poate asupra progresului în carieră şi asupra sănătăţii lor mintale”, a spus aceasta.

Akinawonnu spune că acest lucru îi poate împiedica pe studenţi să se gândească la o carieră de clinician sau la o carieră mai largă în industrie.

„Cred că medicina a făcut paşi mari pentru a lărgi accesul. Am văzut o creştere a numărului de studenţi la medicină din medii socio-economice reduse şi în special din şcolile de stat care aplică pentru a face medicină şi nu vrem să vedem o inversare a acestui lucru din cauza acestor constatări”, a mai spus ea.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Sănătate şi Asistenţă Socială a declarat pentru Sky News: „Ne-am angajat să sprijinim studenţii la medicină din Anglia în toţi anii de studiu şi ţinem sub observaţie aranjamentele de finanţare pentru toţi studenţii din domeniul sănătăţii. În cazul în care un student se confruntă cu dificultăţi financiare şi este eligibil pentru bursa NHS Bursary, este disponibilă o finanţare suplimentară prin care ar putea solicita între 100 şi 3.000 de lire sterline, precum şi un sprijin guvernamental mai larg care este în vigoare pentru persoanele vulnerabile şi persoanele cu venituri mici, inclusiv pentru studenţi”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici